Lübnan’daki akaryakıt karaborsacıları Suudi yandaşları
Uzun süredir ciddi akaryakıt kıtlığı yaşanan Lübnan’da güvenlik güçleri yaklaşık 2 milyon litre akaryakıtın karaborsa için stoklandığını tespit etti.
YDH- Lübnan’da yayımlanan el-Ahbar gazetesinin haberine göre Lübnan güvenlik güçleri Zahle kentinde her biri yaklaşık 5 bin litre akaryakıt dolu olan 38 akaryakıt deposu ortaya çıkardı.
Karaborsacılık için mal stoklamanın yasak olduğunun belirtildiği haberde güvenlik güçlerinin Zahle kentinde ele geçirdiği akaryakıt stoklanan depoların Marun Sakr’a ait olduğu bildirildi.
Marun Sakr’ın Semir Caca liderliğindeki ‘Lübnan Kuvvetleri’ adlı partinin liderlerinden İbrahim Sakr’ın kardeşi olduğunun belirtildiği haberde Marun Sakr’ın güvenlik güçlerine verdiği ifadede ele geçirilen depoların kardeşine değil kendisine ait olduğunu söylediği nakledildi.
Semir Caca liderliğindeki Lübnan Kuvvetleri adlı parti, Lübnan’da Suudi Arabistan’ın en yakın müttefiklerinden biri olarak biliniyor.
Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, son iki konuşmasında güvenlik güçlerini ilaç, gıda, döviz ve akaryakıt stokçuluğu konusunda harekete geçmeye çağırmış ve Lübnan’daki mevcut ekonomik krizin Amerika’nın Beyrut büyükelçisi ve Amerika’nın bölgesel müttefikleri tarafından çıkarıldığını söylemişti.
İlgili Haberler
İsrail savaş uçakları Lübnan’ın güneyini bombaladı
28 Eylül 2026 12:49
KAN: Lübnan Büyükelçisi İsrailli mevkidaşıyla yakın işbirliği içinde
28 Eylül 2026 02:30
Şeyh Naim Kasım: Filistin bizim yegâne pusulamız; gelecek bölgemizin o…
27 Eylül 2026 21:40
Hizbullah milletvekili: Seyyid Nasrallah’ın yolu kararlılıkla sürdürül…
26 Eylül 2026 19:28
