ABD güçleri SDG militanlarıyla ortak tatbikat yaptı
Amerikan güçlerinin işgal altında tuttukları Suriye topraklarında, Suriye Demokratik Güçleri adlı silahlı grubun militanlarıyla ortak bir askeri tatbikat yaptığı bildirildi.
YDH- ISNA haber ajansının Sputnik haber ajansına dayandırdığı haberine göre işgalci Amerikan güçleri, Suriye Demokratik Güçleri adlı silahlı grubun militanlarıyla Haseke ilinde bir ortak askeri tatbikat yaptı.
Haseke’deki yerel kaynaklara dayandırılan habere göre işgalci Amerikan güçleriyle Suriye Demokratik Güçleri militanlarının ortak tatbikatı, Haseke ilinin güneyinde Amerika’nın işgali altında bulunan Şeddadi bölgesindeki üssünde gerçekleştirildi.
İşgalci Amerikan güçlerinin cumartesi günü Haseke iline büyük bir askeri lojistik sevk ettiğini belirten kaynaklar, tatbikatın da Şeddadi’deki Amerikan üssüne 100 kamyon askeri malzeme, silah ve teçhizat sevk edilmesinden sonra yapıldığını söyledi.
Amerika, 2015 yılından beri işgali altında tuttuğu Suriye’nin doğusundan Irak’ın Kürdistan Bölgesi’ne tahıl ve petrol kaçakçılığı yapıyor.
Suriye’nin petrolünü ve tahılını, yasadışı yollarla Irak’ın Kürdistan Bölgesi’ne taşıyan Amerika, petrol ve tahıl kaçakçılığından elde ettiği gelirle Suriye Demokratik Güçleri adlı silahlı grupla Suriye’nin Ürdün ve Irak sınırındaki Tenef bölgesinde desteklediği “Devrim Komandoları” adlı terörist gruba ekonomik fon sağlıyor.
İlgili Haberler
El-Ahbar: HTŞ rejiminin ekonomik masalı çöktü
16 Eylül 2026 09:38
Colani: Suriye'de sosyalist sistemden daha liberal bir sisteme geçiş y…
15 Eylül 2026 20:35
Suriye'de zam isyanı büyüyor: Haseke'de fırınlar kapandı
15 Eylül 2026 10:20
Suriye'de halk yoksullaşıyor, petrol gelirleri kayıp
15 Eylül 2026 10:10
