Yüksek Askeri Konsey seçim hilesi yapabilir

img
Yüksek Askeri Konsey seçim hilesi yapabilir YDH

YDH- Mısır’daki Müslüman Kardeşler Örgütü Üyelerinden Cemal Arafe, Yüksek Askeri Konsey’in cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hile yapmasından kaygı duyduklarını açıkladı.




 

YDH- Mısır’daki Müslüman Kardeşler Örgütü Üyelerinden Cemal Arafe, Yüksek Askeri Konsey’in cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hile yapmasından kaygı duyduklarını açıkladı.

El Alem televizyonuna demeç veren Müslüman Kardeşler Üyesi Cemal Arafe, Yüksek Askeri Konsey ile Müslüman Kardeşler arasında son dönemde yaşanan gerginliklerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Cemal el-Arafe, Müslüman Kardeşlerle Yüksek Askeri Konsey arasında bir çatışma tehlikesi bulunmadığını belirterek “Şüphesiz Askeri Konseyin son uyarısı Özgürlük ve Adalet  Partisi’ne yönelikti; ama bu uyarıyı sadece Müslüman Kardeşlere yönelik bir uyarı gibi görmek doğru değil” dedi.

Özgürlük ve Adalet  Partisi ile Müslüman Kardeşlerin cumhurbaşkanlığı seçimleri konusundaki tutumunu değiştirdiğini ve cumhurbaşkanlığına aday göstermek için çalışma başlattığını belirten Arafe, Yüksek Askeri Konsey’in cumhurbaşkanlığı seçimlerinde desteklediği aday lehinde hile yapacağı endişesi taşıdıklarını söyledi.

Cemal Arafe, gündemde olan bazı adayların, Müslüman Kardeşlerin desteği karşısında ileri sürdüğü şartları kabul etmediklerini belirterek bunun üzerine Müslüman Kardeşlerin kendi üyelerinden Hayret eş-Şatır’ı cumhurbaşkanlığına aday gösterebileceğini söyledi.

Şatır’ın da henüz adaylığı kabul etmediğini belirten Cemal Arafe, Müslüman Kardeşler’in 110 kişilik merkez kurulunun bu konuda karar vermek için bugün bir toplantı yaptığını; ancak henüz bir kararın çıkmadığını söyledi.,