İsrail ABD’den yeni gelişmiş silahlar istedi

img
İsrail ABD’den yeni gelişmiş silahlar istedi YDH

SAAF-İsrail ordusunun, Amerika’dan alacağı gelişmiş anti-personel roketleri olan M-26 füze




SAAF-İsrail ordusunun, Amerika’dan alacağı gelişmiş anti-personel roketleri olan M-26 füze bataryalarının tesliminin öne alınmasını istediği bildiriliyor.

 

İsrail istihbaratına yakınlığıyla bilinen Debkafile sitesinin New York Times’a dayanarak verdiği habere göre İsrail yetkilileri 2007 yılında teslim edilmek üzere sipariş edilen M-16 füze bataryalarının acil olarak hava yoluyla İsrail’e ulaştırılmasını istedi.

 

Peş peşe 19 roket fırlatan bu bataryaların fırlattığı her roketin içinde, her biri 40,000 çelik misket taşıyan yüzlerce küçük bombacık olduğu, roket hedefe isabet ettiğinde bu küçük bombaların geniş bir alana dağılarak infilak ettiği ve taşıdığı misketleri etrafa fırlatarak çevresindeki her şeyi yok ettiği bildiriliyor.

 

Askeri kaynaklar, türünün en gelişmiş şekli olan bu füzelerin, İsrail’in şu anda kullandığı silahlardan yüzde 80 daha hızlı doldurulabildiğini ifade ediyor.

 

Debka’ya göre İsrail, şu ana kadar Hizbullah’ın düzenlediği Katyuşa saldırılarını önlemede başarısız kaldığı için bu silahı acil olarak istiyor ve İsrail ordusu bu füzeler sayesinde Hizbullah saldırılarını durdurmayı hedefliyor.

 

Öte yandan habere göre üst düzey bir Amerikan yetkili İsrail’in isteği üzerine füzelerin ve öteki bazı silahların kısa bir süre zarfında teslim edilmesinin beklendiğini ifade ederken; diğer bazı yetkililer ise söz konusu füzenin çok büyük sivil kayıplara neden olabileceği endişesiyle teslimatın geciktirilmesinden yana bir tavır aldılar.

 

Debkafile sitesi askeri kaynaklarına dayanarak yaptığı yorumda bu füzelerin bu aşamada istenmesinin, İsrail ordusunun Hizbullah hakkında ne kadar az bilgiye sahibi olduğunu ve savaşa ne kadar hazırlıksız olduğunu gösterdiğini söyledi.

 



Makaleler

Güncel