Olmert:Orduya saldırı için hazırlan emri verdi

img
Olmert:Orduya saldırı için hazırlan emri verdi YDH

SAAF-İsrail Başbakanı Ehud Olmert’in Lübnan topraklarına geniş çaplı bir kara harekatı başlatma




SAAF-İsrail Başbakanı Ehud Olmert’in Lübnan topraklarına geniş çaplı bir kara harekatı başlatma konusunda emir verdiği ve ordunun teyakkuz durumuna geçirildiği belirtildi.

 

Fransız Haber Ajansı’na açıklamada bulunan İsrailli bir yetkili, İsrail Başbakanı Ehud Olmert’in bugün Lübnan topraklarına kara harekatı başlatmaları için hazır ol emri verdiğini açıkladı.

 

Fransız Haber Ajansı ismini açıklamadığı İsrailli yetkilinin “Başbakan Olmert ve Savunma Bakanı Peretz, güvenlik kabinesinin Çarşamba günü aldığı karar gereğince Lübnan topraklarına geniş çaplı bir saldırı başlatmaları için emir verdi” dediğini belirtti.

 

Başbakan Olmert'in bu kararı ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ile görüşmesinden sonra vermesi dikkat çekici bulundu. 

 

İsrail ordusu güney Lübnan’a yönelik kara harekatında Hizbullah’ın güçlü direnişiyle karşılaşmış, çarşamba günü güvenlik kabinesinin aldığı harekatı genişletme kararı ise “diplomasiye şans verilmesi” gerekçesiyle uygulamaya konmamıştı.

 

Perşembe günü Hizbullah’ın 16 İsrail tankını tahrip ettiği ve Hizbullah operasyonlarında çok sayıda İsrail askerinin öldürüldüğü açıklanmıştı.

 

İsrail ordusu genişletilmiş kara harekatı ile bir hafta içinde sınırın 30 kilometre kadar güneyinde yer alan Litani Irmağı’na ulaşacaklarını belirtiyor.

 



Makaleler

Güncel