Katar’daki darbe girişimiyle ilgili çelişkili haberler

img
Katar’daki darbe girişimiyle ilgili çelişkili haberler YDH

YDH- Katar Emirinin muhafız birliğinin darbe girişiminde bulunduğu ve sarayı koruyan Amerikan özel kuvvetleriyle çatışmaya girdiği öne sürülüyor.




 

YDH- Katar Emirinin muhafız birliğinin darbe girişiminde bulunduğu ve sarayı koruyan Amerikan özel kuvvetleriyle çatışmaya girdiği öne sürülüyor.

Masress haber sitesinin el-Arabiya televizyonuna dayandırdığı haberine göre bazı Katarlı subayların darbe girişiminde bulunması üzerine Katar muhafız birliği ile Amerikan özel kuvvetleri arasında saray çevresinde silahlı çatışmalar yaşandı.

Habere göre Amerikan özel kuvvetlerinin Katar Emiri Hamad bin Halife ile eşi Şeyha Moza’yı bilinmeyen bir yere götürdü ve yaşanan çatışma sonunda aralarında Katar Muhafız Birliğinin Komutanı Hamad bin Atiye’nin de bulunduğu 30 kadar subay tutuklandı.

Öte yandan Mısır’daki Katar büyükelçiliğinden bazı kaynakların Katar Emiri Hamad bin Halife’ye yapılan başarısız darbe hazırlığının bir süredir gündemde olduğunu ve yaşanan olayların ani ve tesadüfi olmadığını söyledikleri bildirildi.

Katar basını, darbe girişimine, Amerikan özel kuvvetleriyle Katar muhafız ordusu arasında çatışmalar yaşandığına ve Katar Emiri Hamad bin Halife ile eşi Şeyha Moza’nın Amerikalılar tarafından bilinmeyen bir yere götürüldüğüne ilişkin haberleri yalanladı.

Emirin sarayı çevresinde patlamalar olduğuna ilişkin haberleri de yalanlayan Katar basını, Emir Hamad bin Halife ile eşi Şeyha Moza’nın İtalya’da olduğunu darbe ve çatışma haberlerinin asılsız olduğunu ifade etti.