Kuzeydeki hastaneler “güçlendirilmiş bölgelere” sığınıyor

img
Kuzeydeki hastaneler “güçlendirilmiş bölgelere” sığınıyor YDH

Hizbullah’ın dün geceden itibaren, işgal edilmiş Filistin topraklarının kuzeyine yönelik yoğun füze saldırısı nedeniyle İsrail rejimi kuzeydeki hastanelere hastaları “güçlendirilmiş bölgelere” taşımaları emrini verdi.




YDH- Times of Israel’in bildirdiğine göre, Hayfa'daki Rambam Hastanesi faaliyetlerini yeraltı sığınağına kaydırırken, diğer tıbbi tesislere de hastaları “korunaklı alanlara” taşımaları ve zorunlu olanlar dışında ameliyatları iptal etmeleri emredildi.

Times of Israel, “Sağlık Bakanlığı bugün, Hizbullah'ın füze atışlarının artması üzerine İsrail'in kuzeyindeki hastanelere hastaları korunaklı bölgelere taşımaları talimatı verdi.” dedi.

Site bu kararın, Hayfa'daki Rambam hastamesi ve Carmel Tıp Merkezi’ni, Safed'deki Ziv Tıp Merkezini, Nahariya'daki Galile Tıp Merkezi’ni, Afula'daki HaEmek Tıp Merkezi’ni, Tiberias'ın dışındaki Baruch Padeh Tıp Merkezi’ni ve Nasıra'daki İtalyan ve İngiliz Hastanelerini bağladığını söyledi.

İsrail Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, hastanelerdeki “tüm zorunlu olmayan ameliyatlarında da iptal edildiği” belirtildi.

Haberde, Rambam Hastanesi’nin, tıbbi bakımı güçlendirilmiş yeraltı otoparkına taşıyacağı ve ameliyatların da sadece onay alınarak gerçekleştirileceğini bildirdi.

Kararın, hastanenin yönetim ekibinin Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü ile güvenlik durumuna ilişkin yaptığı istişarenin ardından alındığı kaydedildi.

Rambam sözcüsü İbranice yayın yapan kuruluşlara yaptığı açıklamada, hastaların koğuşlardan, güçlendirilmiş yeraltı bölgesine taşınacağını, bunun birkaç saat süreceğini ve birkaç yüz hastayı etkileyeceğini söyledi.

Hastane, taburcu edilebilecek hastaların evlerine gönderileceğini söyledi.

Hizbullah’ın bu gece gerçekleştirdiği yoğun füze saldırısı sonrası İsrail’in Hayfa'daki ve Ramat David Hava Üssü’ünde yangınlar çıktığı ve söz konusu üslerde çok ciddi hasarlar meydan geldiği bildirilmişti.