38 kişinin öldüğü Irak saldırılarını el-Kaide üstlendi

img
38 kişinin öldüğü Irak saldırılarını el-Kaide üstlendi YDH

YDH- Dün Irak’ta gerçekleştirilen ve 38 kişinin ölümüyle sonuçlanan terörist saldırıları el-Kaide’nin üstlendiği bildirildi.




 

 

YDH- Dün Irak’ta gerçekleştirilen ve 38 kişinin ölümüyle sonuçlanan terörist saldırıları el-Kaide’nin üstlendiği bildirildi.

Fransız haber ajansı, dün Irak’ın çeşitli kentlerinde düzenlenen ve 38 kişinin ölümüne 146 kişinin de yaralanmasına sebep olan ondan fazla bombalı saldırının sorumluluğunu terör örgütü el-Kaide’nin üstlendiğini bildirdi.

Irak parlamentosu milletvekillerinden Halid el-Esedi, Irak’ta meydana gelen terörist saldırıların Maliki hükümetini zayıflatmak amacıyla bölge ülkeleri tarafından desteklendiğini öne sürdü.

Öte yandan hakkında verilen tutuklama kararının ardından önce Kürdistan bölgesine daha sonra da Katar ve Suudi Arabistan’a gittikten sonra Türkiye’ye gelen Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi, dün Türkiye’ye davet edilen Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile görüştü.

Barzani’nin dün Başbakan Erdoğan ile yaptığı yaklaşık iki saatlik görüşmeye Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Mit Müsteşarı Hakan Fidan ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı ve Türkiye’nin eski İsrail büyükelçisi Feridun Sinirlioğlu katılmıştı.