Libya Ulusal Geçiş Konseyi ülkede kontrolü sağlayamıyor

img
Libya Ulusal Geçiş Konseyi ülkede kontrolü sağlayamıyor YDH

YDH- Libya’nın güneydoğusunda yaşanan çatışmalar devam ederken, Ulusal Geçiş Konseyi, ülkede kontrolü hala sağlayamadığını itiraf etti.




 

YDH- Libya’nın güneydoğusunda yaşanan çatışmalar devam ederken, Ulusal Geçiş Konseyi, ülkede kontrolü hala sağlayamadığını itiraf etti.

Arabonline’ın haberine göre Libya’nın güneydoğusundaki Tibu kabilesiyle Libya ordusu arasında yaşanan çatışmada 3 kişi öldü 17 kişi de yaralandı.

Tibu kabilesi kaynakları çatışmaların yaşandığı el-Kefre kentinde durumun kötü olduğunu belirterek çatışmalardan hükümet güçlerini sorumlu tuttu.

Libya ordusu komutanlarından Visam bin Hamid ise üç ordu mensubunun yaralandığını belirterek çatışmaların Tibu kabilesine mensup bir kişinin Zaviyeli bir milis tarafından öldürülmesi üzerine yaşandığını söyledi.

Visam bin Hamid, Tibu kabilesi üyesinin öldürülmesinden sonra kabilenin diğer üyelerinin bölgede bulunan tüm araçları ateşe vermeye başladığını belirterek çatışmaların bu sebeple tırmandığını söyledi.

Öte yandan Libya’nın doğusunda özerklik talebiyle gündeme gelen Brega bölgesindeki Brega Kongresi Sözcüsü Ebubekir Bueyra, bazı bölgelerde tepkiyle karşılanmış olsa da federal sistemin ülkenin yararına olduğunu söyledi.

Libya’nın federal bir sisteme gitmesi gerektiğini belirten Bueyra, aksi takdirde iç savaşın çıkacağını ve ülkenin bölünmesinin kaçınılmaz olacağını öne sürdü.

Libya Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Mustafa Abdulcelil ise Libya’da silahlar var olmaya devam ettikçe hükümet kurma sürecinin tehlikede olacağını söyledi.

Abdulcelil, “Biz hala ülkenin tamamına hakim olamadık, bu durum herkes tarafından biliniyor” dedi.