Peşmerge güçleri yıl sonuna kadar birleştiriliyor
YDH- Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, peşmerge güçlerinin yıl sonuna kadar tüm bölge çapında tek bir ordu haline getirileceğini açıkladı.
YDH-Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, peşmerge güçlerinin yıl sonuna kadar tüm bölge çapında tek bir ordu haline getirileceğini açıkladı.
Kurdpress haber ajansının bildirdiğine göre Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Erbil’de düzenlenen peşmergelerle ilgili bir törende yıl sonuna kadar bölgenin tamamındaki tüm peşmergelerin tek bir ordu haline getirileceğini söyledi ve “Kürtler bir daha diktatör yönetimlere boyun eğmeyecek” dedi.
Bölgesel yönetimin kararıyla peşmergelerin tek bir güç olarak peşmerge bakanlığına ve bölgesel yönetimin güvenlik teşkilatına katılacağı bildirildi.
Kürdistan Bölgesel Yönetiminin Peşmerge Bakanlığı Sözcüsü Cebar Yaver, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada Barzani’nin 2009 yılındaki 5. Hükümet döneminde peşmerge bakanlığının yeniden yapılandırılması talimatını verdiğini hatırlatarak bu talimat çerçevesinde Süleymaniye ve Erbil’deki peşmerge güçlerinin birleştirilmesinin gündeme alındığını söylemişti.
Cebbar Yaver, şimdiye kadar 12 birliğin birleştirildiğini belirterek 8 birliğin ise birleştirilen güçlere henüz katılmadığını söyledi.
Peşmerge güçlerinin birleştirilmesi sürecinin Kürdistan Bölgesi Muhafız Güçleri Genel Komutanı sıfatıyla Mesud Barzani’nin gözetiminde gerçekleştirildiği bildiriliyor.
İlgili Haberler
Barzani ailesinin ABD vatandaşlığı ve Washington planı
04 Eylül 2026 08:49
Kürt ve İsrailli yetkililerden “medya operasyonu”
19 Ağustos 2026 15:33
Irak Kürdistan Bölgesi'nde yolsuzluk denetimi çöktü
18 Ağustos 2026 08:33
İran menşeli İHA’lar IKBY’nin üst düzey yetkililerini hedef aldı
17 Ağustos 2026 14:04
