Ahmed Şefik zafer ilan etti

img
Ahmed Şefik zafer ilan etti YDH

YDH- Mısır Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda Müslüman Kardeşler’in adayı Muhammed Mursi ile yarışan Hüsnü Mübarek’in son başbakanı Ahmed Şefik, seçimi yüzde 51 oyla kendisinin kazandığını ilan etti.




 

YDH-Mısır Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda Müslüman Kardeşler’in adayı Muhammed Mursi ile yarışan Hüsnü Mübarek’in son başbakanı Ahmed Şefik, seçimi yüzde 51 oyla kendisinin kazandığını ilan etti.

El Alem televizyonunun haberine göre Mısır’daki generaller tarafından da desteklenen Cumhurbaşkanlığı seçimi adayı Ahmed Şefik’in seçim bürosundan yapılan açıklamada Şefik’in kullanılan oyların yüzde 51.5’ini alarak cumhurbaşkanı seçildiği iddia edildi.

Resmi olmayan sonuçlara göre cumhurbaşkanlığı seçimlerini Müslüman Kardeşlere ait Özgürlük ve Adalet Partisi adayı Muhammed Mursi’nin kazandığına ilişkin haberlerin ardından Mısır Yüksek Askeri Konseyi, anayasaya müdahale ederek cumhurbaşkanının yetkilerini kısıtlamıştı.

Devrik diktatör Hüsnü Mübarek’in döneminde atanan yargıçlardan oluşan anayasa mahkemesi de parlamentoya seçilen milletvekillerinin üçte birinin milletvekilliğini geçersiz ilan etmiş, Hüsnü Mübarek’in Savunma Bakanlığını yapan Hüseyin Tantavi başkanlığındaki Askeri Yüksek Konsey ise parlamentoyu feshetmişti.

Müslüman Kardeşler, yargı ve Yüksek Askeri Konsey tarafından alınan bu kararları devrime karşı yapılmış yumuşak darbe olarak niteledi.