Suriye: Türkiye, ortak araştırma komisyonu kurma teklifimize cevap vermedi

img
Suriye: Türkiye, ortak araştırma komisyonu kurma teklifimize cevap vermedi YDH

YDH- Suriye Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’ye ait uçağın ülkenin hava sahası savunmak amacıyla uçaksavarlarla düşürüldüğünü açıkladı.




 

YDH-Suriye Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’ye ait uçağın ülkenin hava sahası savunmak amacıyla uçaksavarlarla düşürüldüğünü açıkladı.

Fars haber ajansının haberine göre Suriye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cihad Makdisi, düzenlediği basın toplantısında Suriye ordusu uçaksavarlarının Suriye hava sahasını savunmak için Türk uçağına müdahale ettiğini açıkladı.

Cihad Makdisi, “Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmed Davutoğlu’nun bu konuda yaptığı açıklamalar, gerçeğe tamamen aykırıdır” dedi.

Fransız haber ajansının bildirdiğine göre ise Suriye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cihad Makdisi, “Türk yetkililerin söylediği yalanları reddetmek” amacıyla yaptığı açıklamada “Türk askeri uçağı, Suriye hava sahasını ihlal etti. Uçak, Suriye radarları tarafından izlenmedi, askerler uçağı kendi gözleriyle gördü ve Suriye uçaksavarları müdahale etti uçak, Suriye karasularına düştü. Yaşananlar Suriye egemenliğinin açık bir ihlalidir” dedi.

Türk uçağının enkazına ait kalıntıları dün bulduklarını ve resmi kanallarla Türkiye’ye teslim ettiklerini belirten Makdisi, Türkiye’nin Suriye’ye yönelik düşmanca politikalarını gözden geçirmesini istediklerini söyledi.

Dışişleri Bakanı Ahmed Davutoğlu’nun uçakla ilgili açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını belirten Makdisi, Türkiye’ye konunun aydınlatılması için ortak bir araştırma komisyonu kurulmasını teklif ettiklerini; ancak Ankara’dan henüz bir cevap alamadıklarını ifade etti.