ABD, CIA’nın Suriye’deki gizli operasyonlarını itiraf etti

img
ABD, CIA’nın Suriye’deki gizli operasyonlarını itiraf etti YDH

YDH- Amerikan istihbarat örgütü CIA’nın Suriye’de kimyasal ve biyolojik silahları bulma gerekçesiyle Suriye’de gizli operasyonlar yaptığı açıklandı.




 

YDH-Amerikan istihbarat örgütü CIA’nın Suriye’de kimyasal ve biyolojik silahları bulma gerekçesiyle Suriye’de gizli operasyonlar yaptığı açıklandı.

İngiliz The Telegraph gazetesi, Suriyeli isyancılar başkent Şam’a yaklaşırken Amerikan gizli servisi CIA’nın da Suriye’deki kimyasal ve biyolojik silahların yerini tespit etmek için bu ülkede operasyonlara başladığını yazdı.

Amerikan istihbaratının Suriye’de kimyasal ve biyolojik silah bulma operasyonu için “yarış” tabirini kullanan gazete, CIA’nın Suriyeli isyancılar hassas noktalara hakim olmadan önce kimyasal ve biyolojik silahların gizlendiği yerleri bulmaya çalıştığını belirterek “CIA vakit geç olmadan bu silahları bulmaya çalışıyor” diye yazdı.

Telegraph’a açıklamada bulunan Amerikan hükümet kaynakları, “CIA, kimyasal silahların yerini belirlemek için Suriye’ye güç gönderdi. Suriye’deki CIA güçlerinin en temel görevlerinden biri, Suriye ordusundan firar eden askerlerle irtibat kurarak onlardan bu tür silahların yeri hakkında bilgi almaktır” dedi.

Bu görevin son günlerde olağanüstü bir hal aldığını belirten Amerikalı yetkililer, geçtiğimiz hafta Wall Street Journal gazetesinin Suriye ordusunun kimyasal silahlarının yerini değiştirdiğini yazdığına ve 17 Temmuz’da da Suriye’nin muhaliflerin safına katılan Bağdat Büyükelçisi Navaf Faris’in BBC’ye yaptığı açıklamada Beşşar Esed’in muhaliflere karşı kimyasal silah kullanmaktan çekinmeyeceğini söylediğine işaret ettiler.