Mursi'den askere büyük operasyon

img
Mursi'den askere büyük operasyon YDH

YDH- Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin Muhammed Hüseyin Tantavi’yi savunma bakanlığı ve ordu komutanlığı görevlerinden aldığı bildirildi.




 

YDH-Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin Muhammed Hüseyin Tantavi’yi savunma bakanlığı ve ordu komutanlığı görevlerinden aldığı bildirildi.

Mısır televizyonunun haberine göre Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, yeni kurulan kabinede savunma bakanlığına getirilen Muhammed Hüseyin Tantavi’yi görevden aldı.

Haberde, Muhammed Hüseyin Tantavi’nin yerine bakan yardımcısının savunma bakanı olarak atanacağı bildirildi.

Hüsnü Mübarek döneminde de savunma bakanlığı görevini yürüten Muhammed Hüseyin Tantavi, Mübarek’in istifasından sonra Askeri Yüksek Konsey başkanı olarak cumhurbaşkanlığı yetkilerini kullanmış, Muhammed Mursi tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilen Başbakan Hişam Kandil de Tantavi’yi savunma bakanı olarak tayin etmişti.  

Öte yandan El Cezire televizyonu, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin deniz kuvvetleri komutanını görevinden alarak Süveyş Kanalı Gözlem Kurulu Başkanlığına atadığını, Sıdkı Subhi’yi genelkurmay başkanlığına Muhammed Mekki’yi ise cumhurbaşkanı yardımcılığına tayin ettiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi tarafından yapılan atamalarla Savunma Bakanlığına Muhammed Hüseyin Tantavi’nin yerine Abdulfettah Sissi; Genelkurmay Başkanlığına Sami Annan’ın yerine Subhi Seyyid Ahmed atandı. Savunma bakanlığını yardımcılığına da Muhammed el-Assar tayin edildi.