Peretz başarısızlığın suçunu orduya attı

img
Peretz başarısızlığın suçunu orduya attı YDH

SAAF-Hizbullah’la yapılan savaşta başarısız kalmakla eleştirilen İsrail Savunma Bakanı Amir




SAAF-Hizbullah’la yapılan savaşta başarısız kalmakla eleştirilen İsrail Savunma Bakanı Amir Peretz, yaşanan başarısızlığın suçunu orduya ve istihbarat servisine attı.

 

İsrail kamuoyunda Hizbullah’la yapılan savaşta başarısız bulunarak sert bir şekilde eleştirilen Savunma Bakanı Amir Peretz, Haaretz gazetesine verdiği demeçte “Savunma bakanlığına atandığım zaman üst düzey askeri komutanlar, Hizbullah konusunda bana gerekli istihbaratı aktarmadı” dedi.

 

Associeted Haber Ajansı, İsrail’de bu hafta yapılan bir kamuoyu araştırmasında, kamuoyunun büyük bir çoğunluğunun, savaşta yaşanan başarısızlıktan İsrail Başbakanı Ehud Olmert’i, Savunma Bakanı Amir Peretz’i ve Genelkurmay Başkanı Dan Halutz’u sorumlu tuttuğunu belirterek İsrail kamuoyunun büyük bir çoğunluğunun bu üç yetkilinin istifasını istediğini bildirdi.

 

İsrail’de yayınlanan Yediot Ahronot gazetesi de bugün yayımladığı bir yazıda Amir Peretz’in Savunma Bakanlığı’na atanmasının çılgınca bir karar olduğunu belirterek Peretz’in derhal istifa etmesi gerektiğini yazdı.

 



Makaleler

Güncel