Katar Emiri, Mursi’ye öfkeli

img
Katar Emiri, Mursi’ye öfkeli YDH

YDH- Katar Emiri Hamad bin Halife Al-i Sani’nin Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye Suriye konusundaki bölgesel girişim önerisi sebebiyle kızgın olduğu açıklandı.




 

YDH-Katar Emiri Hamad bin Halife Al-i Sani’nin Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye Suriye konusundaki bölgesel girişim önerisi sebebiyle kızgın olduğu açıklandı.

Arabonline, diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberinde Katar Emiri Hamad bin Halife Al-i Sani’nin Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin Suriye konusundaki bölgesel girişim önerisinden dolayı rahatsız olduğunu bildirdi.

Arabonline’a açıklamada bulunan bir Arap diplomat, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin Suriye sorununa çözüm bulunması için Mısır, İran, Türkiye ve Suudi Arabistan’dan oluşan bir bölgesel girişim başlatılması önerisinde Katar’a yer vermemesi sebebiyle Katar Emiri Hamad bin Halife’nin Mursi’ye kızdığını söyledi.

Katar’ın Hüsnü Mübarek’in istifasıyla sonuçlanan olaylarda Mübarek karşıtlarına güçlü destek verdiğini ve el-Cezire’yi etkili bir şekilde kullandığını hatırlatan Arabonline, Hamad bin Halife’nin Muhammed Mursi’den Katar’ı bir bölgesel güç olarak görmesini beklediğini ifade ederken Mısırlı diplomatların ise “Katar, Müslüman Kardeşleri desteklemiş olsa da Mısır’ın, Katar politikalarının güdümünde bir siyaset izlemeye niyeti yok” dediğini nakletti.