Tel-Aviv’de hükümet karşıtı protesto

img
Tel-Aviv’de hükümet karşıtı protesto YDH

SAAF-Hizbullah’la yapılan savaştan yenik çıktıklarını düşünen İsrailliler, hükümeti protesto eden




SAAF-Hizbullah’la yapılan savaştan yenik çıktıklarını düşünen İsrailliler, hükümeti protesto eden gösteriler düzenledi.

 

İsrail’de yayınlanan Yediot Ahronot gazetesinin haberine göre Tel-Aviv’deki Rabin Meydanı’nda Perşembe günü toplanan İsrailli göstericiler, Hizbullah’la yapılan savaşta yönetimi başarısız bulduklarını ifade ederek Başbakan Ehud Olmert’i istifaya çağırdılar.

 

Göstericilerin “Bozguna uğrayanlar evinize gidin”, “Olmert senin oğlun savaştı mı?”, “Olmert=Kahya” yazılı pankartlar taşıdığı gözlenirken, gösteriyi düzenleyenlerden Ariella Miller, “Bir ay önce kaçırılan askerlerimizi geri getirmek ve stratejik tehdidi caydırmak için gittik ve oradan 150 ölüyle döndük. Biz karar vericileri, başta da Başbakan’ı istifa edip başarısızlığın bedelini ödemeye çağırıyoruz” dedi.

 

Göstericilerden Boaz Arad “İsrail mümkün olabilecek en iyi durumda savaşa girdi, mümkün olabilecek en kötü durumda savaştan ayrıldı” diye konuştu.

 

Gösteriyi düzenleyenlerden Emekli bir hava kuvvetleri pilotu olan Albay Yehoar Gal da  Başbakan Olmert’in şahsını eleştirerek “Başbakan ciddi bir ahlaki çelişki yaşıyor. O, oğullarımızı savaşa gönderiyor; ama onun kızı kendisine karşı gösteri düzenlerken karısı siyahlar giyiyor onun kendi ailesinde bile desteği yokken o çocuklarımızın öldürülmesinin sorumluluğunu nasıl üstlenebilir? O kendi evinde bile darmadağın” dedi.

 

Oğlunun savaş boyunca paraşütçü tugayında yedek asker olarak görev yaptığını belirten Adi Tal ise “Bu savaş beni 33 yıl geriye götürdü. Ben Süveyş Kanalı’nın kuzey bölgesinde görev yaptığım dönemde Yom Kippur Savaşı’nda birçok sürprizle karşılaştık. Oğlum şimdi Lübnan’da ve bu sürpriz ondan daha büyük” diye konuştu.

 

 



Makaleler

Güncel