Caferi’den AKP kongresi ile ilgili açıklama

img
Caferi’den AKP kongresi ile ilgili açıklama YDH

YDH- Irak Ulusal İttifakı Lideri İbrahim Caferi, Akparti kongresine katılmamalarının gerekçesini açıklayan bir bildiri yayımladı.




 

YDH-Irak Ulusal İttifakı Lideri İbrahim Caferi, Akparti kongresine katılmamalarının gerekçesini açıklayan bir bildiri yayımladı.

Irak’tan yayın yapan shafaaqnews’in haberine göre Irak Ulusal İttifakı Lideri İbrahim Caferi, davet edildikleri Akparti kongresine mezhebi sebeplerden dolayı değil hakkında yargı kararı da bulunan Irak’ın eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi’nin bu kongreye katılmış olmasından dolayı katılmadığını açıkladı.

Irak yargısı tarafından idam cezasına mahkum edilen Tarık Haşimi’nin Akparti kongresine katıldığını hatırlatan İbrahim Caferi, kongreye katılmamalarının mezhebi, kişisel ya da siyasi cenah mensubiyeti gibi sebeplerden değil, Irak yargısının verdiği karara bağlı kalmaktan kaynaklandığını ifade etti.

İbrahim Caferi yaptığı yazılı açıklamada Türkiye büyükelçiliğinin Akparti kongresine Tarık Haşimi’nin de katılacağını kendilerine bildirmesinden sonra özür dileyerek kongreye katılmayacaklarını belirttiklerini ve bunu da Türkiye Başbakanı’na bildirdiklerini söyledi.