Lazkiye’de kimyasal madde ve patlayıcı ele geçirildi

img
Lazkiye’de kimyasal madde ve patlayıcı ele geçirildi YDH

YDH- Suriye güvenlik güçlerinin Sicin bölgesindeki silahlı gruplara ait zehirli gaz, kimyasal madde ve patlayıcı ele geçirdiği açıklandı.




 

YDH-Suriye güvenlik güçlerinin Sicin bölgesindeki silahlı gruplara ait zehirli gaz, kimyasal madde ve patlayıcı ele geçirdiği açıklandı.

SANA haber ajansı, Suriye güvenlik güçlerinin ülkenin batısındaki Lazkiye kentine bağlı Sicin bölgesinde silahlı gruplara ait bir sığınağa yaptığı operasyonda kimyasal maddeler, zehirli gazlar ve patlayıcılar ele geçirdiğini duyurdu.

Düzenlenen operasyonda 175 kilo C-4 patlayıcısı ile birlikte gaz maskelerinin de bulunduğu belirtilirken silahlı grupların kimyasal maddeleri ve zehirli gazları patlayıcı yapımında kullandıkları açıklandı.

Öte yandan silahlı grupların Suriye-Lübnan sınırında bir otobüse düzenlediği saldırıda 8 kişinin öldüğü 8 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Silahlı grupların uzun namlulu silahlarla saldırdığı otobüsteki kişilerin Lübnan’da çalışan ve ülkelerine dönmekte olan Suriyeli işçiler olduğu açıklandı.