Hizbullah, İsrail’in “üst düzey özel birimini” vurdu

img
Hizbullah, İsrail’in “üst düzey özel birimini” vurdu YDH

Hayfa'nın 12 km güneyindeki İsrail üssüne insansız hava aracıyla saldırı düzenleyen Hizbullah, işgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki İsrail mevzilerini bombalamaya devam ediyor.




YDH- Hizbullah, Hayfa'nın güneyinde yer alan Atlit üssünde İsrail'in seçkin deniz birimi Şayetet 13'ü hedef alan önemli bir saldırı gerçekleştirdiğini duyurdu. Bu, Hizbullah'ın gün içindeki operasyonlara ilişkin 18. açıklaması oldu.

Hizbullah, bir İHA filosuyla gerçekleştirilen saldırının İsrail'in üs içindeki toplanma noktalarını vurduğunu belirtti. Direniş, İHA'ların amaçlanan hedefleri vurduğunun altını çizdi.

Hizbullah, operasyonun İsrail işgalinin Gazze ve Lübnan'a yönelik saldırılarına doğrudan bir yanıt olduğunun altını çizerek, Gazze halkını ve direnişini desteklediğini, aynı zamanda Lübnan'ı ve vatandaşlarını savunduğunu bildirdi.

Hedef alınan birim, İsrail işgal güçleri içinde en üst düzey özel birim olarak İsrail işgalinin elit deniz gücü olarak bilinmekte. İsrail ordusu saflarındaki en önemli üç özel kuvvetten biri olarak kabul edilen birim, İsrail'in keşif operasyonlarında önemli bir rol oynamakta.

İsrail medyası hem Atlit hem de Neve Yam'da hava saldırısı sirenlerinin çaldığını ve bu bölgelerde beş yıldır ilk kez böyle bir alarm verildiğini bildirdi.

Hizbullah'a ait insansız hava araçlarının işgal altındaki Filistin topraklarında daha önce görülmemiş bir derinliğe ulaştığı bildirildi. Akdeniz kıyısında bulunan Atlit üssü Hayfa'nın 12 kilometre güneyinde yer alıyor.

Bu saldırı, Hizbullah'ın işgal altındaki Filistin'in kuzeyinde gerçekleştirdiği bir dizi benzer yüksek profilli operasyonun ardından geldi. Bunların en önemlisi de Samson üssüne yeni kullanıma giren Fadi-3 roketleriyle düzenlenen füze saldırısıydı.

Hizbullah, İsrail'in Kuzey Komutanlığı'nın merkezi olan Dadu üssünü ve Gesher HaZiv yerleşim birimini hedef alan 50 roket fırlattı.

Hizbullah bundan önce de Roş Pina yerleşim birimini bombalamış ve İsrail işgalinin Kuzey Komutanlığı'nın Nimra üssündeki ana depolama tesislerinin yanı sıra HaGoshrim ve Katzrin yerleşim birimlerini de roket yağmuruna tutarak onlarca füze fırlatmıştı.

İsrail askeri sözcüsü sadece salı günü Lübnan'dan işgal altındaki Filistin'in kuzeyine 300 roket fırlatıldığını doğruladı. İsrail medyası Safed üzerindeki roket yağmurunu “kaotik” olarak tanımladı.

İsrail'in Güney Lübnan ve Bekaa Vadisi'ndeki köylere yönelik ağır bombardımanlarına rağmen Hizbullah füze saldırılarını İsrail işgali altındaki toprakların derinliklerine doğru genişletmeye devam etti.

Fadi-3'ün açılışı

Lübnan İslami Direnişi - Hizbullah Salı günü İsrail'in Samson üssüne Fadi-3 roketleri fırlattığını duyurdu. Hizbullah yaptığı açıklamada Samson üssünün komuta ve bölgesel teçhizat merkezi olarak hizmet verdiğini belirtti.

Bu, Fadi-3 roketinin işgal altındaki Taberiye Gölü'nün batısındaki Golani Kavşağı yakınlarındaki Samson Uzaktan Kumandalı Silah İstasyonunu (UKSS) vurarak devam eden savaştaki ilk konuşlandırılması oldu.

Güney Lübnan'daki bir el-Meyadin muhabiri Samson üssünün Lübnan sınırına yaklaşık 35 kilometre mesafede bulunduğunu söyledi.

Hizbullah ayrıca, Roş Pina yerleşimine roket salvoları fırlattı ve Nimra üssündeki kuzey bölgesinin ana depolarını onlarca roketle bombaladı.

Hizbullah yaptığı açıklamalarda, bu operasyonların Gazze'deki dirençli Filistin halkını ve onların cesur direnişini desteklemenin yanı sıra Lübnan'ı ve halkını savunmak için yapıldığını vurguladı.

İsrail medyası dört roketin Safed yakınlarındaki Roş Pina'ya düştüğünü ve bunun sonucunda çok sayıda kişinin yaralandığını ve altyapıda hasar meydana geldiğini bildirdi. Ayrıca, roketler Kiryat Bialik'e de isabet etti.

İsrail kaynakları ayrıca işgal altındaki Filistin'in kuzeyinde sirenlerin çaldığını ve Hizbullah'ın bir buçuk saat içinde bölgeye 105 roket attığını kaydetti.

Bu saldırılar, Hizbullah'ın Hayfa'nın güneyinde bulunan İsrail Eliakim askeri kampını Fadi-2 roketleriyle bombalaması da dahil olmak üzere daha önce gerçekleştirdiği bir dizi operasyonun ardından geldi. Hareket ayrıca Afula'nın batısındaki Megiddo askeri havaalanını da çok sayıda Fadi-1 ve Fadi-2 roketiyle hedef aldı.