İbrahimi’den barışı koruma gücüne yalanlama

img
İbrahimi’den barışı koruma gücüne yalanlama YDH

YDH- BM Suriye Özel Temsilcisi Ahdar İbrahimi, Suriye’ye barışı koruma gücü yerleştirilmesini teklif ettiğine ilişkin haberleri yalanladı.




 

YDH- BM Suriye Özel Temsilcisi Ahdar İbrahimi, Suriye’ye barışı koruma gücü yerleştirilmesini teklif ettiğine ilişkin haberleri yalanladı.

Fransız haber ajansının bildirdiğine göre Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Ahdar İbrahimi, bugün Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ile düzenlediği ortak basın toplantısında Suriye’ye barışı koruma gücü yerleştirilmesine ilişkin teklifte bulunduğuna ilişkin haberleri yalanladı.

Tahran’daki görüşmelerinden sonra Irak’a geçen İbrahimi, bir gazetecinin Suriye’ye yerleştirilmesini teklif ettiği barışı koruma gücünün niteliği ile ilgili sorusu üzerine, “Ben böylesi bir teklifte bulunmadım, bu tür haberler nereden çıkıyor bilmiyorum” dedi.

ABD, Fransa, Katar ve Türkiye’nin girişimiyle İstanbul’da kurulan Ulusal Konsey adlı muhalif örgütün basın yetkilisi Ahmed Ramazan, Ahdar İbrahimi’nin Suriye’ye barışı koruma gücü yerleştirilmesini önerdiğini söylemişti.

İngiliz Sunday Telegraph gazetesi de dünkü sayısında İbrahimi'nin Suriye'ye 3 bin askerden oluşan uluslararası barış gücü konuşlandırmaya dönük bir plan hazırlığı içerisinde olduğunu belirtmiş ve İbrahimi’nin “Lübnan'da UNIFIL içerisinde görev üstlenen ülkeler, aynı görevi Suriye'de de üstlenebilir” dediğini öne sürmüştü.

Sunday Telegraph gazetesi, dünkü sayısında İbrahimi'nin Suriye'ye 3 bin askerden oluşan uluslararası barış gücü konuşlandırmaya dönük bir plan hazırlığı içerisinde olduğunu yazmıştı.

İbrahimi, Amerika ve İngiltere'nin katılmayacağı bu askeri güce hangi ülkelerin katılacağını tespit edebilmek için bölge ülkeleriyle bir dizi temaslarda bulundu.

Gazetenin haberine göre İbrahimi, “Lübnan'da UNIFIL içerisinde görev üstlenen ülkeler, aynı görevi Suriye'de de üstlenebilir” dedi.

Sunday Telegraph ayrıca İtalya, İspanya, İrlanda, Fransa ve Almanya'nın Suriye'ye barış gücü askeri gönderebileceğini belirtmişti.