Ebu Merzuk: ABD, İran'ı Suriye sorununda boğmak istiyor

img
Ebu Merzuk: ABD, İran'ı Suriye sorununda boğmak istiyor YDH

YDH- Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Musa Ebu Merzuk, Suriye'de yaşanan olayların ilk meyvesinin İsrail tarafından toplanacağını söyledi.




 

YDH- Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Musa Ebu Merzuk, Suriye'de yaşanan olayların ilk meyvesinin İsrail tarafından toplanacağını söyledi.

Kuveyt'te yayımlanan el-Qabas gazetesine konuşan Musa Ebu Merzuk, Hamas'ın Suriye'den neden çıktığı sorusuna yanıt verirken, bölgede yaşanan olaylarda İsrail'in parmağının olduğunun görmezlikten gelinmesine tepki gösterdi.

Ebu Merzuk, el-Qabas'ın "Suriye'den neden çıktınız?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Suriye'den çıktık; çünkü, hepimiz Suriye'de yaşananlardan acı duyuyorduk. Suriye'de saygı ve ihtiram içerisinde yaşamamıza rağmen orada yaşananları uzaktan yakından onaylamıyoruz. Suriyeli muhaliflerle hükümet arasındaki silahlı çatışmayı durdurmak için arabulucu olamayacağımızı anladık.

Amerika ve İsrail'in İran'ı gelecek dönemde Suriye sorununda boğmayı ve Suriye'nin de kendisini tüketmesini istediğinin idraki içerisindeyiz. Türkiye ise Kürtlerin yeni yönetime güçlü bir şekilde katılmasından endişe ediyor.

Suriye'de durum karmaşık. 23 farklı mezhep var. Aleviler, zayıf değil. Selefiler, mücadeleyi "Alevi-Sünni-Şii" mücadelesine dönüştürmekle hata yaptı.

Suriye'de yaşananlar, Filistin davasını, Lübnan ve bölgedeki hassas dengeleri doğrudan etkiliyor. Meyveyi ilk toplayacak olan İsrail'dir.

Ben, buradan herkese soruyorum: Her olan olayda İsrail'i neden görmezden geliyorsunuz?"