Halep’teki silahlı gruplar arasında çatışma

img
Halep’teki silahlı gruplar arasında çatışma YDH

YDH- Halep’teki Özgür Suriye Ordusu’na bağlı militanlarla el-Kaide unsurları arasındaki gerginliğin çatışmayla sonuçlandığı bildirildi.




 

YDH-Halep’teki Özgür Suriye Ordusu’na bağlı militanlarla el-Kaide unsurları arasındaki gerginliğin çatışmayla sonuçlandığı bildirildi.

Breakingnews kendi kaynaklarına dayandırdığı haberinde el-Kaide bağlantılı Cebhetu’n- Nusra militanları ile Özgür Suriye Ordusu’na bağlı militanlar arasında Anadan, Hayyan ve Azez gibi Halep kenti dışında kalan bölgeler ile Halep’in Bostan Başa ve Hanunu mahallelerinde silahlı çatışmalar yaşandı.

Özgür Suriye Ordusu’nun, Cebhetu’n- Nusra’nın Suriye güvenlik güçleri ile girilen çatışmalarda ölen militanlarının cesetlerini yakmasına karşı çıktığı, Cebhetu’n- Nusra’nın ise Özgür Suriye Ordusu’ndaki kadın militanlara saldırdığı bildirildi.

Cephetu’n- Nusra’nın dini gerekçelerle Özgür Suriye Ordusu militanlarını tutuklamasının ve bölge halkının evlerinden çalınan eşyaların paylaşılmasının da iki taraf arasındaki çatışmaların sebeplerinden olduğu belirtildi.

Breakingnews’e açıklamada bulunan Ebu Visam adlı bir Halepli, Özgür Suriye Ordusu militanları ile Cebhetu’n Nusra militanları arasında Hayyan köyünde yaşanan son çatışmanın saatlerce sürdüğünü ve her iki taraftan da ölenlerin ve yaralananların olduğunu söyledi.