Umman Denizi'ndeki ABD ikmal gemisi “hasar” gördü

img
Umman Denizi'ndeki ABD ikmal gemisi “hasar” gördü YDH

ABD Donanması'nın şu anda Orta Doğu'da konuşlandırılmış tek ikmal gemisi olan USNS Big Horn'un Umman Denizi'nde "karaya oturduğu" ve ciddi hasar aldığı bildirildi.




YDH- ABD donanma yetkilileri USNI News'e yaptıkları açıklamada, Abraham Lincoln Taşıyıcı Saldırı Grubu’na tahsis edilen filo yağ gemisinin pazartesi günü Umman Denizi açıklarında hasar gördüğünü doğruladı.

Yetkililerin USNI News'e verdiği bilgiye göre, USNS Big Horn (T-AO-198) yağ gemisi gördüğü “hasar” nedeniyle Umman açıklarında demirlemek zorunda kaldı.

Geminin römorkör vasıtasıyla Dubai limanına çekilmeye çalışıldığı kaydedildi.

Açıklamada, “Bir ikmal gemisi olan USNS Big Horn (T-AO-198), 23 Eylül gecesi ABD 5. Filo harekât alanında denizde faaliyet gösterirken hasar görmüştür.” denildi.

Bir ABD donanma yetkilisinin USNI News'e yaptığı açıklamaya göre, “tüm mürettebat şu anda güvende ve ABD 5. Filosu durumu değerlendiriyor.”

İsminin gizli kalması koşuluyla konuşan bir ABD donanması yetkilisinin bugün USNI News'e verdiği bilgiye göre, Big Horn'dan herhangi bir yaralanma ya da yakıt sızıntısı rapor edilmedi.

Haberde, yetkililerin, Umman Denizi'nde meydana gelen bu olayın nasıl olduğuna dair ayrıntılı bir açıklama yapmadıkları bildirildi.

Denizcilik haber sitesi gCaptain'de yer alan bir haberde, kullanıcıların pazartesi günkü Big Horn kazasına ait olduğunu söyledikleri su basmış bir makine dairesi ve parçalanmış bir dümen direğinin fotoğraf ve videosu yayınlandı. Bir savunma yetkilisi salı günü USNI News'e fotoğrafların doğruluğunu teyit etti.

USNI News, Big Horn’un, USS Abraham Lincoln (CVN-72) gemisindeki hava kanadına ve saldırı grubuna tahsis edilen eskortlara yakıt sağlamak üzere Orta Doğu'da faaliyet gösteren tek özel yağ gemisi olduğunu kaydetti. Bu yakıt hizmetinin ABD müttefikleri ve ticari tankerler dahil başka gemilere de verildiği belirtildi.