Heysem Menna’dan Türkiye'ye suçlama

img
Heysem Menna’dan Türkiye'ye suçlama YDH

YDH- Ulusal Koordinasyon Kurulu liderlerinden Heysem Menna, Suriye’ye giren teröristlerden Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye’nin sorumlu olduğunu söyledi.




 

YDH-Ulusal Koordinasyon Kurulu liderlerinden Heysem Menna, Suriye’ye giren teröristlerden Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye’nin sorumlu olduğunu söyledi.

Breakingnews’in haberine göre Londra’da bir üniversitede konuşma yapan Ulusal Koordinasyon Kurulu adlı muhalif örgütün Başkanı Heysem Menna, silahlı grupların Suriye’ye sokulmasındaki rollerinden dolayı Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar’ı eleştirdi.

Suriye’deki mevcut durumun sürmesi halinde ülkedeki bunalımın daha vahim boyutlara tırmanacağını belirten Heysem Menna, büyük güçlerin de soruna uygun çözüm bulunamamasından sorumlu olduğunu söyledi.

Heysem Menna, “Büyük güçler, şimdiye kadar Suriye sorununun çözümü konusunda hiçbir adım atmadılar, sadece “Suriye’nin Dostları” adı altında sembolik konferanslar düzenlemekle yetindiler. Demokratik reformların yapılması için Suriye’ye faydalı olabilecek programlar önermediler” dedi ve ne Doğu’nun ne de Batı’nın Suriye’deki şiddeti durdurmak için yeterli çabayı göstermediğini söyledi.

BM Suriye Özel Temsilcisi Ahdar İbrahimi’nin kurban bayramında ateşkes önerisini desteklediklerini belirten Menna, bu ateşkesin şiddetin tamamen durması için bir başlangıç olmasını umduğunu ifade etti.

Bazı Arap ülkeleriyle Batılı ülkelerin kendilerine İstanbul’da kurulan Ulusal Konsey adlı örgüte katılmalarını teklif ettiğini ve Ulusal Koordinasyon Kurulu’nun Ulusal Konsey’e katılması durumunda kendilerine uygulanan medya boykotuna son verileceğini söylediğini belirten Heysem Menna, “biz onlara şu cevabı verdik: Ulusal Konsey, Suriyeli muhalifleri temsil etme salahiyetine sahip değildir; çünkü bu örgüt yanlış temeller üzerine kurulmuştur” diye konuştu.

ABD, Katar, Türkiye ve Fransa’nın girişimleriyle İstanbul’da kurulan Ulusal Konsey’in siyasi ve askeri liderlikten yoksun olduğuna dikkat çekti ve bu örgütün siyaseti bırakarak Özgür Suriye Ordusu’na ve silahlı mücadeleye yoğunlaştığını söyledi.

Bazı bölge ülkelerinin Suriye’deki aşırılık yanlısı grupları desteklediğini belirterek “Türkiye, Katar ve Suudi Arabistan ekseni, silahlı grupların Suriye’ye gitmesinden sorumludur” dedi.