ABD askeri heyeti Sina’da

img
ABD askeri heyeti Sina’da YDH

YDH- Amerika’dan gelen bir askeri heyetin Sina’daki güvenlik durumu ile ilgili bilgi almak için Şarmu’ş- Şeyh kentinde incelemelerde bulunduğu bildirildi.




 

YDH-Amerika’dan gelen bir askeri heyetin Sina’daki güvenlik durumu ile ilgili bilgi almak için Şarmu’ş- Şeyh kentinde incelemelerde bulunduğu bildirildi.

Mısır’da yayımlanan el-Yevmu’s- Sabi gazetesinin haberine göre Kahire havaalanındaki kaynaklar, Mısır ve Amerikan askerlerinden oluşan bir heyetin Amerikan elçiliğine ait bir uçakla Şarmu’ş- Şeyh kentine gittiğini açıkladı.

Yedi kişilik askeri heyette, Mısır’daki Amerikan Askeri İşbirliği Ofisi Başkanı ile Mısırlı General Usame Abdulaziz’in de bulunduğu bildirildi.

Heyetin Sina Yarımadasındaki güvenlik durumuyla ilgili incelemelerde bulunacağı ve bölgenin güvenliğinin sağlanması ve terörist tehditlere karşı konulması için gerekli ihtiyaçları tespit edeceği ifade edildi.

Son olarak CIA Başkanı David Petraeus ile Amerikan Merkezi Kuvvetler Komutanlığından Robert Howard Mısır’ın Ariş kentinde incelemelerde bulunmuştu.



Makaleler

Güncel