KYB’den Türkiye ve PKK’ya uyarı
YDH- Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani liderliğindeki Kürdistan Yurtseverler Birliği Türkiye’nin kuzey Irak’a yönelik askeri operasyonlarına tepki gösterdi.
YDH-Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani liderliğindeki Kürdistan Yurtseverler Birliği Türkiye’nin kuzey Irak’a yönelik askeri operasyonlarına tepki gösterdi.
Kurdpress haber ajansının bildirdiğine göre Kürdistan Yurtseverler Birliği Sözcüsü Azad Cundiyani, Türkiye’nin PKK kamplarına yönelik son operasyonlarına tepki göstererek “Kürdistan Bölgesi Türkiye ile PKK’nın hesaplaşma alanı haline dönüşmemelidir. Türkiye’den ve PKK’dan bölgeyi savaş alanı haline getirmemelerini istiyoruz” dedi.
Kürdistan Yurtseverler Birliği Sözcüsü Azad Cundiyani, Türkiye’nin Kürdistan Bölgesi’ne yönelik hava operasyonları sonucu bölgedeki masum insanların hayatını kaybettiğini belirterek Türkiye’nin Kürdüstan Bölgesi’ne yönelik hava ve kara saldırılarını sürdürmesi halinde KYB olarak bu duruma sessiz kalmayacaklarını söyledi.
Türkiye ile Kürtler arasındaki sorunun savaş ve asker sevkiyatıyla çözülemeyeceğini belirten Cundiyani, sorunun tek çözüm yolunun barışçı görüşmeler olduğunu ifade etti.
İlgili Haberler
Kürt ve İsrailli yetkililerden “medya operasyonu”
19 Ağustos 2026 15:33
Irak Kürdistan Bölgesi'nde yolsuzluk denetimi çöktü
18 Ağustos 2026 08:33
İran menşeli İHA’lar IKBY’nin üst düzey yetkililerini hedef aldı
17 Ağustos 2026 14:04
Erbil'de İranlı Kürt grupların karargahına kamikaze İHA saldırısı
31 Temmuz 2026 10:09
