Mursi’nin çocuklarının ABD vatandaşlığı mahkemelik oldu

img
Mursi’nin çocuklarının ABD vatandaşlığı mahkemelik oldu YDH

YDH- Mısırlı bazı hukukçular, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin iki çocuğunun Amerikan vatandaşlığından çıkarılması için adli talepte bulundu.




 

YDH-Mısırlı bazı hukukçular, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin iki çocuğunun Amerikan vatandaşlığından çıkarılması için adli talepte bulundu.

El Alem televizyonunun haberine göre Mısırlı Hukukçu Muhammed Tarık’ın talebi üzerine Cumhurbaşkanı Muhamed Mursi’nin Usame ve Şeyma adlı çocuklarının Amerikan vatandaşlığından çıkarılması için oluşturulan mahkeme yarın ilk duruşmasını yapacak.

Mısırlı Hukukçu Muhammed Tarık, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’den Amerikan vatandaşı olan Usame ve Şeyma adlı çocuklarının derhal Amerikan vatandaşlığından çıkarılması için girişim başlatmasını istemişti.

Avukat Muhammed Tarık’ın dilekçesinde “Mısır tarihinin böylesi hassas bir döneminde bir cumhurbaşkanının çocuklarının Mısır dışında bir başka ülkenin vatandaşı olması kabul edilemez. Bu durum 1975’te kabul edilen vatandaşlık yasasına da aykırıdır. Dolayısıyla Mısır’ın çıkarlarının ve ulusal güvenliğinin korunması için söz konusu kişilerin derhal ve aleni olarak Amerikan vatandaşlığından çıkmaları ve bu durumu kamuoyunun bilgisine sunmaları gerekmektedir” denildi.

Yaklaşık iki ay kadar önce Mısır’da İslam’a hakaret içeren filme yönelik protestoların yapıldığı dönemde selefîlerin, bazı sivil toplum kuruluşlarının, aydınların ve siyasilerin katıldığı gösterilerde Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye çocuklarını Amerikan vatandaşlığından çıkarması için iki hafta süre verilmişti.



Makaleler

Güncel