Bahreynli muhalif liderden bombalı saldırılara kınama

img
Bahreynli muhalif liderden bombalı saldırılara kınama YDH

YDH- Bahreynli muhaliflerin Şeyh İsa Ahmed Kasım, ülkede son dönemde meydana gelen bombalı saldırıları kınadı.




 

YDH- Bahreynli muhaliflerin Şeyh İsa Ahmed Kasım, ülkede son dönemde meydana gelen bombalı saldırıları kınadı.

İran televizyonunun haberine göre Ayetullah İsa Kasım, kıldırdığı Cuma namazı hutbesinde son dönemde Bahreyn’de düzenlenen bombalı saldırıları “zalimce” diye niteleyerek “her kim yapmış olursa olsun bu bombalı eylemleri kınıyoruz” dedi.

Ayetullah İsa Kasım, bombalı eylemlerin hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini belirterek “bu patlamalarda bu ülkeye hizmet etmekte olan yabancı işçiler hedef alınmıştır. İçişleri bakanlığı bu kişilerin ülkede yaşanan olaylarla hiçbir ilgisinin bulunmadığını açıklamıştır. Gerçekten de öyledir. Bu yüzden de tarafsız ve bağımsız bir komisyonun bu olayları araştırması gerekmektedir” dedi.

Düzenlenebilecek yeni bombalı saldırıların da her kim tarafından yapılırsa yapılsın mahkum edilmesi gerektiğini belirten Ayetullah İsa Kasım, “bu tür eylemler, insanlığa yapılan bir hakarettir. İnsan kanının saygınlığının ayaklar altına alınmasıdır. Ulusal çıkarlar, fitne kapılarının kapatılmasını ve ülkenin krizden çıkmasını gerektirmektedir” dedi.

Şiddet ve saldırının hiçbir şekilde onaylanamayacağını belirten Ayetullah İsa Kasım, “bu patlamaların ardındaki canilerin ve kirli ellerin ortaya çıkarılması için tarafsız bir araştırma komisyonu kurulmalı ve araştırma sonucu açıklanmalıdır” diye konuştu.

Diğer din alimleriyle birlikte kendisinin de şahıs veya kamu mallarına yönelik saldırıların caiz olmadığını defalarca vurguladığını belirten Ayetullah İsa Kasım, gerçekleştirilen her türlü şiddet eylemini “büyük günah” olarak niteledi.

    



Makaleler

Güncel