Mursi: Gazze konusunda ABD’yle yakın temastayız

img
Mursi: Gazze konusunda ABD’yle yakın temastayız YDH

YDH- Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırısının kınayarak saldırıların sürmesini kabul etmeyeceklerini söyledi.




 

 

YDH-Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırısının kınayarak saldırıların sürmesini kabul etmeyeceklerini söyledi.

Müslüman Kardeşler’in resmi web sayfasında yer alan habere göre bu sabah cumhurbaşkanlığı toplantısından önce açıklamalarda bulunan Muhammed Mursi, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını kabul edilemez olarak niteledi ve bu tür saldırıların bölgedeki istikrarsızlığı daha da arttıracağını söyledi.

İsrail’in Gazze’ye başlattığı saldırıların derhal sona erdirilmesi çağrısında bulunan Mursi “Mısır halkı, liderliği ve hükümeti, Siyonist düşmanın saldırılarını ve akan kanı durdurmak için tüm imkanlarını kullanacaktır. Biz, Gazze’ye yönelik bu saldırganlığın devam etmesini hiçbir şekilde kabul etmeyiz” dedi.

Mursi “Tavrımızı, Tel Aviv’deki Mısır elçisini geri çekerek ve Kahire’deki İsrail büyükelçisini dış işleri bakanlığına çağırarak gösterdik. Rejim, bölge güvenliği ve istikrarı üzerinde olumsuz etkileri olacak bu düşmanlığı reddettiğimizin idrakindedir” dedi.

İsrail saldırılarının sona ermesi için BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon ve ABD Devlet Başkanı Barack Obama’yla telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini de belirten Cumhurbaşkanı Mursi, “Obama’ya, bölgenin güvenliği için saldırıların derhal durması gerektiği mesajını ilettim. Bölgede tansiyonun yükselmesini ve saldırıların devam etmesini engellemek için Amerika’yla yakın temas halinde olmaya karar verdik” dedi.



Makaleler

Güncel