Hamas:Teknokrat hükümetine karşıyız

img
Hamas:Teknokrat hükümetine karşıyız YDH

SAAF-Hamas, Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas’ın bir teknokrat hükümeti kurulması




SAAF-Hamas, Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas’ın bir teknokrat hükümeti kurulması yönündeki önerisine karşı olduğunu açıkladı.

 

El-Hayat gazetesinin haberine göre Hamas Sözcüsü Bessam Ebu Zuhri, bir teknokrat hükümeti kurulması önerisine tepki göstererek “Hamas kendini ‘esirler belgesine’ bağlı görmektedir, biz bu sözleşme dolayısıyla kendimizi bir ulusal uzlaşma hükümeti kurmakla yükümlü görüyoruz” dedi.

 

El-Hayat’a açıklamada bulunan Filistinli bir kaynak, Filistin Özerk Yönetim Lideri Mahmud Abbas’ın geçen hafta Hamas yetkilileriyle yaptığı görüşmede “esirler belgesi Filistin’in uluslar arası alandaki çıkarlarına uygun değil, bir teknokrat hükümeti bu alanda olumlu bir adım olabilir” dediğini açıkladı.

 

Öte yandan ABD Başkanı Bush’un Mahmud Abbas’a Washington’un ancak şiddeti sona erdiren, İsrail’i resmen tanıyan ve uluslar arası yükümlülükleri yerine getiren bir Filistin hükümetiyle çalışabileceğini söylediği bildiriliyor.

 

Filistinli gruplar arasında imzalanan esirler sözleşmesi, tüm Filistinli grupların katılacağı bir ulusal birlik hükümeti kurulmasını öngörüyor. Söz konusu sözleşme ABD’nin ortaya koyduğu şartları içermiyor.

 



Makaleler

Güncel