Filistinli gruplardan Nasrullah’a tam destek

img
Filistinli gruplardan Nasrullah’a tam destek YDH

Filistinli tüm gruplar bugün Hizbullah’a ve Nasrullah’a destek açıklaması yaptı.




YDH- Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah'ın bu akşamki konuşmasının ardından Filistin direniş gruplarından Hasan Nasrullah'a ve Hizbullah'a teşekkür açıklamaları yapıldı.

Söz konusu grupların açıklamaları şu şekilde:

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas:

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah'ın, Gazze Şeridi, Batı Şeria, Kudüs ve Filistin direnişine verilen destek ve yardımı sürdürme konusundaki “onurlu ve takdir edilen duruşunu yeniden teyit ettiği” konuşmasını takdir ettiğini belirten Hamas şunları söyledi:

“Halkımız ve direnişimiz tarafından büyük bir takdirle karşılanan bu tutum, Netanyahu ve faşist hükümetine atılmış bir tokat niteliğinde olup, geçen salı ve çarşamba günleri Siyonist düşmanın kardeş Lübnan halkına yönelik gerçekleştirdiği korkunç terör saldırısıyla halkımıza ve direnişimize yönelik destek hattını kırma planlarını boşa çıkarmaktadır.”

“Siyonist düşmanın, Filistin ve Lübnan'daki sivillere karşı her türlü katliam ve soykırımı artırarak uyguladığı terör, tüm insani değerleri, yasaları ve uluslararası hukuku aşmış, onu bir haydut devlet haline getirmiştir.” diyen Hamas şöyle devam etti: “Bu durum, bölge ve dünya güvenliği için gerçek bir tehdit oluşturmakta; uluslararası toplumun bu devleti reddetmesi, izole etmesi ve liderlerini işledikleri suçlar nedeniyle yargılaması gerekmektedir.”

Açıklamanın sonunda şu ifadeler yer aldı: “Hizbullah'taki kardeşlerimizin cihatlarını ve fedakarlıklarını tekrar takdir ediyor, onların Aksa Tufanı Savaşı'na etkin katılımını övüyoruz. Neredeyse bir yıldır dökülen ve dökülmeye devam eden Lübnanlıların tertemiz kanı, Filistin halkımızın kanıyla Kudüs, Mescid-i Aksa ve Filistin'in kurtuluş yolunda birleşmektedir.”

Filistin İslami Cihad Hareketi:

Seyyid Nasrullah'ın konuşmasında ifade edilenlerden “gurur duyduklarını” bildiren İslami Cİhad,  “Siyonist düşmanın direniş ortamına yönelik gerçekleştirdiği terör saldırısı sonrasında Seyyid Nasrullah'ın ortaya koyduğu sağlam ve onurlu duruş, direniş güçlerinin çeşitli alanlardaki birlik ve beraberliğini ifade etmektedir.” dedi.     

Hareket, “Seyyid Nasrullah'ın tutumu, direnişi hedef alan ve Gazze'yi tekelleştirmek amacıyla izole etmeyi amaçlayan planların başarısızlığını temsil ediyor.” diye ekledi.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi:

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi de (FHKC) Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah'ın yaptığı konuşmayı “takdir ettiklerini” vurgulayarak şunları söyledi:

“Seyyid Nasrullah'ın, Lübnan destek cephesinin Gazze Şeridi'ne yönelik Siyonist saldırılar sona erene kadar geri çekilmeyeceğini vurgulaması, halkımızın mazlumlarını ve kahraman direnişini destekleme konusunda bir sadakat ve kararlılık yemini anlamına gelmektedir.

Seyyid Nasrullah konuşmasında Siyonist düşmana güçlü bir mesaj vererek, Gazze'ye yönelik saldırılar durmadıkça kuzeyde huzurun sağlanamayacağını belirtti. Ayrıca, Lübnan direnişinin yapısının güçlü ve sarsılmaz olduğunu, Siyonist terör saldırılarının bunu zayıflatamayacağını vurguladı. Direnişin herhangi bir tırmanışa veya saldırıya karşı mücadele etme kapasitesinin arttığını, sadece direnmekle kalmayıp işgalin direnişi zayıflatma ve yıpratma planlarını da aşacağını ifade etti. Bu, direnişin bu tür olaylarla başa çıkma konusundaki deneyimi ve halk desteğinin gücü sayesinde mümkün olmaktadır.”

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, Seyyid Nasrullah'ın konuşmasının, “direnişin darbeleri aşma, kabiliyetlerini geliştirme ve Siyonist terör saldırılarından ders çıkarma kapasitesine olan güveni yansıttığını” düşündüğünü vurguladı. Ayrıca, “Siyonist düşmana yeni denklemler dayatmaya devam edileceğini ve direnişin her türlü seçeneğe hazır olduğunu, işgalin suçlarına verilecek cevabın kaçınılmaz olduğunu teyit ettiğini” belirtti.

Söz konusu açıklamanın sonunda şu ifadeler yer aldı: “Cephe, Lübnan direnişine olan güvenini ve onun gücünü, ulusal birliğin etrafında kenetlenmesini vurgulamakta; tüm destek cephelerinin işgalciye baskı yapmaya devam edeceğini belirtmektedir. Gazze, Lübnan ve Yemen'deki şehitlerin kanları, direnişin sarsılmaz olduğunu ve zaferin bu kırılgan, geleceği olmayan Siyonist yapı karşısında direnişin müttefiki olduğunu göstermektedir.”

El-Fethu'l- İntifada:

“Biz Hizbullah'a büyük bir güven duyuyoruz ve Seyyid Nasrullah'ın konuşmasının işgalciyi daha da şaşkına çevirdiğinden eminiz. Hizbullah'ın yaptığı işler çok büyük ve bu mücadelede hem ortak hem de zaferimizin ortağıdır. Direniş, bu savaşta birçok sürprize sahiptir ve önümüzdeki günlerde bunlar ortaya çıkacaktır.

Seyyid Nasrullah'ın konuşması, bu kanserli hücrenin kökünden sökülmesi ve Amerikan hegemonyasının sona erdirilmesini teyit ediyor.”

Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi:

Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi de Lübnan Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah'ın bugün yaptığı konuşmayı öven bir bildiri yayımladı. Seyyid Nasrullah'ın Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkına destek ve yardım taahhüdünü yeniden teyit ettiği duruşunu “yüksek takdirle” karşıladı. Bu desteğin Gazze Şeridi'ne yönelik barbarca savaş sona erene kadar devam edeceğini vurguladı.

Ayrıca, Hizbullah Genel Sekreteri'nin işgal altındaki Kuzey Filistin'e yerleşimcilerin geri dönmesinin, İsrail'in Gazze'den çekilmesi ve Filistin halkına yönelik her türlü saldırının durdurulmasıyla mümkün olacağına dair açıklamasını önemli buldu.

Cephe'nin açıklamasında, “Nasrullah'ın bugünkü konuşmasında İsrail'in Lübnan halkına karşı gerçekleştirdiği terör saldırısının soykırım düzeyine ulaştığını ve işgalcinin bu saldırılardan herhangi bir kazanım elde edemeyeceğini belirttiği” ifade edildi.

“Lübnan halkı ve direnişi büyük fedakarlıklar, şehitler ve yaralılar vermiş olsa da Lübnan direnişinin ilkelerine, bağımsızlığına ve Filistin davasına olan bağlılığına sadık kaldığı, Filistin halkıyla ve direnişiyle birlikte meşru ulusal hedeflerine ulaşana kadar mücadele etmeye devam edeceği” vurgulandı.

Ayrıca, Cephe, İsrail'in vahşi terör saldırıları sonucu şehit olan Lübnan halkına ve Hizbullah savaşçılarına başsağlığı dileklerini yineledi, yaralılar ve mağdurlar için de acil şifa diledi. Bu bağlamda, dünya genelindeki resmi ve sivil özgürlükçü insanları, “Lübnan'a yönelik bu vahşi terör saldırısını kınama konusunda ahlaki ve insani sorumluluklarını yerine getirmeye” çağırdı ve bu temelde “işgalci devletin soykırım hükümeti ve faşist ordusuna karşı gerekli duruşun sergilenmesini” istedi.

Filistin Mücahitler Hareketi:

“Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah’ın konuşmasında dile getirdiği, Filistin halkına destek konusunda kararlı ve asil duruşunu takdir ediyoruz.” diyen hareket, “Bu duruş, saldırılar, komplolar ve ihanete rağmen, büyük fedakarlıklarla sürdürülmektedir.” dedi.

Filistinli örgüt şöyle devam etti: “Lübnan Hizbullahı’ndaki kardeş mücahitlerin fedakarlıklarını ve cihatlarını bir kez daha övüyoruz. Filistin’in mazlum halkına onurlu destekleri uğruna döktükleri saf kan, Siyonist rejimin faşist hükümetinin işlediği korkunç soykırım suçlarına karşı verilen bedeldir.

Seyyid Nasrullah’ın bu güçlü mesajı, direniş gösteren halkımıza bir bağlılık ve vefa mesajı, Siyonist rejime ise direniş ve meydan okuma mesajıdır. Filistin, Lübnan, Yemen ve Irak’taki direnişçilerden aldığı darbeler karşısında çılgına dönen bu rejime karşı verilen cevaptır.”

“Kardeş Lübnan halkının ve direnişinin yanında olduğumuzu bir kez daha teyit ediyoruz.” Diyen hareket,  “Onların döktükleri kutsal kan, halkımızın ve ümmetin mücahitlerinin kanlarıyla birlikte Siyonist-Nazi rejimi lanetle takip edecek ve onu yok edene kadar peşini bırakmayacaktır. Bu kan, ümmete zafer ve onur yolunu çizecektir.” diye ekledi.

Açıklama şu ifadelerle son buldu: “Lübnan direnişinin ve Hizbullah’taki kardeşlerimizin zorlukları aşma kabiliyetine güvenimiz tamdır. Tüm komplolara ve saldırılara rağmen, direniş ekseninin her tarafında halkımıza olan desteğin süreceğine inanıyoruz. Düşman, halkımıza ve ümmetimize karşı işlediği korkunç suçların bedelini ağır ödeyecektir.

Ümmetimizin kitlelerini ve güçlerini, Amerikan-Batı ittifakınca desteklenen Siyonist rejime karşı ümmetin mücadelesinde birlik olmaya ve saf tutmaya çağırıyoruz. Düşmanlarımız yalnızca birlik ve direnişle caydırılabilir.”

Filistin Direniş Komiteleri:

“Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah'ın yaptığı konuşmada dile getirdiği kahramanca, cesur, Arap ve İslami duruşunu, Filistin halkına ve onun kahraman direnişine yönelik destek ve yardımı sürdürme konusundaki kararlılığını büyük bir takdir, gurur ve övünçle karşılıyoruz.” diyen  Direniş Komiteleri, “Bu duruş, Lübnan halkını hedef alan barbarca Siyonist katliama rağmen devam etmektedir.” dedi.

Seyyid Hasan Nasrullah'ın bu tutumunun “Hizbullah'ın, Siyonist düşmanın Lübnanlı ile Filistinli, sivil ile direnişçi arasında ayrım yapmadığını ve bu barbarlıkla mücadele etmenin tek yolunun, Siyonist saldırganlığın ve Gazze'ye yönelik soykırım savaşının derhal ve tamamen sona erdirilene kadar çatışma ve direniş halini sürdürmek olduğunu bildiğini gösterdiğini” vurguladı.

Filistinli örgüt, Seyyid Nasrullah'ın “kesin” konuşmasının, “Siyonist rejime ve onun kan dökücü suçlu liderlerine, Siyonistlerin tüm kanlı suçlarına rağmen cephelerin ve savaş alanlarının ayrılamayacağına dair net ve kesin bir mesaj vermiştir.” dedi.

Filistin Direniş Komiteleri’nin açıklamasının devamında şu ifadeler yer aldı: “Hizbullah'ın, Genel Sekreter Seyyid Hasan Nasrullah aracılığıyla dünyaya, Amerikan suç yönetimine, Siyonist halka ve onun faşist liderlerine verdiği mesaj, mücadelenin merkezi ve anahtarının Gazze olduğunu vurgulamaktadır: Ya Gazze'ye yönelik saldırılar sona erer ya da çatışma devam eder.

Kardeş Lübnan halkına, Hizbullah’a ve sözün, eylemin ve meydanın sahibi olan Seyyid Hasan Nasrullah'a, halkımızı ve direnişimizi destekleme konusundaki onurlu duruşları nedeniyle selam ve saygılarımızı iletiyoruz, acı ve büyük fedakarlıklarına rağmen bu desteği sürdürdükleri için minnettarız.”



Makaleler

Güncel