Fransa, Suriyeli muhalifin büyükelçiliğini onayladı

img
Fransa, Suriyeli muhalifin büyükelçiliğini onayladı YDH

YDH- Suriyeli muhaliflerin kurduğu yeni koalisyonu tanıyan Fransa hükümeti, bir muhalifin Paris’teki Suriye büyükelçiliğini temsil etmesini onayladı.




 

YDH-Suriyeli muhaliflerin kurduğu yeni koalisyonu tanıyan Fransa hükümeti, bir muhalifin Paris’teki Suriye büyükelçiliğini temsil etmesini onayladı.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, 11 Kasım'da Doha'da kurulan Suriye Ulusal Koalisyonu'nun Paris'e büyükelçi atamasını kabul etti.

El-Arabiya televizyonunun haberine göre Francois Hollande, Suriyeli muhaliflerden Munzir Mahus'un Paris'teki Suriye Büyükelçiliğini temsil etmesini onayladı.

Diasporadaki muhalifler arasında Alevilerin temsilcisi olarak tanınan Munzir Mahus,, Suriye Ulusal Konseyi Dışilişkiler Komitesi'nde görev yapmaktaydı. 1946 yılında Lazkiye'de dünyaya gelen Mahus, uzun bir süredir Fransa'nın başkenti Paris'te yaşamaktaydı.

Ulusal Konsey'deki Ulusal Blok ve Mart 2011'de kurulan Demokratik Değişim için 15 Mart Komitesi'nin üyesi olan Mahus, 1969 yılında Moskova Üniversitesi'nde  jeofizik alanında yüksek lisans yapmış ve 1993 yılında da petrol üretimi alanında doktorasını tamamlamıştı.

1990 yılından itibaren Fransa'nın başkenti Paris'teki Pierre ve Marie Curie Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışan Munzir Mahus, el-Arabiya televizyonuna yaptığı açıklamasında, Suriye'deki Alevilerin çoğunluğunun ülkedeki hakim rejime karşı olduğunu iddia etmişti.