Zülfikar Darbesi tatbikatı devam ediyor

img
Zülfikar Darbesi tatbikatı devam ediyor YDH

İrna-İran İslam Cumhuriyeti Kara Kuvvetleri Komutanı Mohammed Hasan Dadres askeri




Zülfikar Darbesi tatbikatı devam ediyor

 

İrna-İran İslam Cumhuriyeti Kara Kuvvetleri Komutanı Mohammed Hasan Dadres askeri teçhizatın kapasitelerini ve ordunun savunma yeteneklerini görmeyi amaçlayan “Zülfikar Darbesi” tatbikatının başarıyla devam ettiğini söyledi.

 

İran’ın Zahedan bölgesinde yapılan Tatbikatı izleyen İrna muhabirine konuşan Dadres, İran’ın ordunun savunma kapasitesinin ve tepki verme zamanının değerlendirilmesi için bu tatbikatı gerçekleştirdiğini belirtti.

 

Dadres açıklamasının devamında, tatbikatın ilk safhasında kara kuvvetlerinden 10 ordunun aynı anda özel operasyonları denediğini, ikinci aşamasında bazı askeri teçhizatların tehdit karşısında kapasitelerinin denendiğini ve iki aşamanın da başarıyla tamamlandığını belirtti.

 

Dadres tatbikatın üçüncü aşamasının uluslar arası sahnede askeri yeteneklerin özellikle son Ortadoğu krizinde yaşanan dünya güçlerinin askeri zaafları üzerine denemelerle geçtiğini ve İran ordusuna gerekli eğitim ve deneyimin kazandırılmaya çalışıldığını söyledi.

 

Bu üç aşamada İran ordusunun savunma temeline dayalı deneyimlerin kazanılmaya çalışıldığına değinen Dadres, düşmanın yeteneklerini tespit eden özel birliklerin kullanıldığını, ordu uzmanlarının askeri harekat özelliği ve bölgedeki tehditlere yönelik gerekli tedbirler alınması doğrultusunda çalışma yaptıklarını vurguladı.

 

Bölgeyi işgal eden dünya güçlerinin bölgedeki varlığına dikkat çeken Dadres, düşmanın zaaflarına odaklanarak gerekli tedbirler için kullanılacak silahların bu tatbikatta başarıyla denendiğini belirtti.

 

“Zülfikar Darbesi” tatbikatında karadan karaya füzelerin başarıyla denendiğine değinen Dadres, karadan karaya füzelerin çok iyi yanıt verdiğini ve düşman hatlarının derinliklerinde etkili olduğunu söyledi.

 

Dadres gerçekleştirilen tatbikatta karadan havaya füzelerin de denendiğini bu füzelerinde gerekli performansı gösterdiğini belirterek, İran kara kuvvetlerinin bu füzelerle donatıldığını söyledi.

 

İran ordusunun savunma amaçlı barışçıl bir ordu olduğuna dikkat çeken Dadres, İran ordusunun bu silahlarla güçlendirilmesinin bölgede barış ve huzurun oluşturulmasına katkıda bulunması umduğunu vurguladı.

 

Dadres İran'a uygulanması muhtemel ambargoya da değinerek, böyle bir durumda İran’ın daha da güçleneceğini zira İran’ın bugün sahip olduğu gücün daha önce İran’a uygulanan ambargolar sayesinde gerçekleştiğinin altını çizdi.

 

Dadres İran’a uygulanan ambargolara rağmen İran halkının çalışarak savunma sanayisi alanında helikopterden tanka ve hava savunma silahlarına kadar kendi ihtiyaçlarını üretir hale geldiğini belirtti.

 

İran ordusunun güçlü ve sistemli bir ordu olduğuna dikkat çeken Dadres, İran ordusunun ülke savunmasını yaptığı gibi bölgede İslam ülkeleriyle dayanışma içinde bölge güvenliği için de çalıştığını ve yabancıların bölgede varlık göstermesine direndiğini söyledi.

 

Bölgede varlık gösteren yabancıların bölge için sadece emniyetsizlik ve istikrarsızlık getirdiğinin altını çizen İran Kara Kuvvetleri komutanı Dadres, yabancı güçlerin meydana getirdiği huzursuz ortamda ölen ve zarar görenlerin bölgenin savunmasız masum halkları olduğunu ve yabancı güçlerin bu ortamda en az zarar gören taraf olarak göründüğünü vurguladı.

 

İran’ın düşmanlarının bilgisiz olduğuna değinen Dadres, İran düşmanlarının tarihten ders almadığını, bölge halklarının tehdit ve tehlike karşısında bütünleşerek savunma yaptıklarını unuttuklarını söyledi.

 

Dadres düşmanların Irak, Afganistan, Lübnan ve Filistin’de başarısızlıktan başka bir şey elde etmediklerini, yaptıkları girişimler karşısında Müslümanların daha da bütünleştiğini vurguladı.