Guardian: Makdisi Amerika’da

img
Guardian: Makdisi Amerika’da YDH

YDH- İngiliz Guardian gazetesi, Suriye Dışişleri Bakanlığı Eski Sözcüsü Cihad Makdisi'nin Amerika'ya gittiğini bildirdi.




 

YDH-İngiliz Guardian gazetesi, Suriye Dışişleri Bakanlığı Eski Sözcüsü Cihad Makdisi'nin Amerika'ya gittiğini bildirdi.

Önceki gün Suriye'den ayrıldığı öğrenilen Cihad Makdisi'nin Suriye hükümetindeki görevinden istifa ederek muhaliflere mi katıldığı yoksa hükümetin Makdisi'yi görevden mi aldığı henüz netlik kazanmazken Guardin gazetesi, Makdisi'yle ilgili ilginç bir iddiayı okurlarıyla paylaştı.

Gazetenin diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberine göre Cihad Makdisi salı günü ya Amerika'ya ulaştı ya da Amerika'ya doğru yola çıktı.

Gazetenin iddiasına göre İngiliz yetkililer, Makdisi'nin İngiltere'de bulunmadığını açıkladı.  Amerika Dışişleri Bakanlığı ise Makdisi'nin nerede bulunduğuna ilişkin bir açıklama yapmalarına müsaade edilmediğini belirttiler.

Makdisi, şimdiye kadar bir açıklama yapmazken; Suriye Ulusal Konsey üyesi Usame Muncid, Cihad Makdisi'nin istifasının eski başbakan Riyad Hicab'da olduğu gibi rejime vurulmuş güçlü bir darbe olduğunu söyledi.

Suriyeli muhalifler, elleri Suriye halkının kanına bulaşmadığı sürece Makdisi ya da Suriye hükümetinden istifa edecek olan yetkililerin, yakında kurulacak geçiş hükümetinde rol üstlenebileceklerini açıklamıştı.

11 Kasım'da Doha'da kurulan Suriye Ulusal Koalisyonu'nun 12 Aralık'a kadar geçici hükümeti kurarak, Suriye Dostları Topluluğu'nun Fas'ta yapacağı toplantıda bunu ilan etmesi bekleniyor.