“Bustan Başa’da temizlik bitti”

img
“Bustan Başa’da temizlik bitti” YDH

YDH- Suriye güvenlik güçleri, Halep’in Bustan Başa semtinin silahlı gruplardan tamamen temizlendiğini ve semtte güvenliğin sağlandığını açıkladı.




 

YDH-Suriye güvenlik güçleri, Halep’in Bustan Başa semtinin silahlı gruplardan tamamen temizlendiğini ve semtte güvenliğin sağlandığını açıkladı.

Breakingnews’in haberine göre Suriye güvenlik güçleri Halep’in Bustan Başa semtini tamamen kontrol altına aldı.

Bustan Başa semtindeki keskin nişancıların ve silahlı gruplar tarafından yerleştirilen mayınları temizleyen Suriye güvenlik güçlerinin semtte devriye gezmeye başladığı bildirildi.

Suriyeli bir askeri yetkili, Bustan Başa semtinin silahlı gruplardan tamamen temizlendiğini, semtin kontrolünün tamamen güvenlik güçlerinin eline geçtiğini ve Suriye ordusunun semtte çok sayıda kontrol noktası oluşturduğunu açıkladı.

Öte yandan Suriye güvenlik güçlerinin Hama-Humus yolu üzerinde düzenlediği bir operasyonda aralarında “Ömer Muhtar ve el-Beşair Tugayları” adlı silahlı grupların liderlerinin de bulunduğu 10 militanın öldürüldüğü bildirildi.

İdlib’e bağlı Serakıb beldesindeki bir mühimmat deposunda meydana gelen patlamada da 13 Nusra Cephesi militanının öldüğü 50’den fazla militanın da yaralandığı bildirildi.