Suriye Koalisyonu'nun Türkiye temsilcisi kim oldu?

img
Suriye Koalisyonu'nun Türkiye temsilcisi kim oldu? YDH

YDH- Türkiye'nin Suriye Ulusal Koalisyonu'nu resmen tanımasından sonra Koalisyon, Türkiye temsilcisini belirledi.




 

YDH- Türkiye'nin Suriye Ulusal Koalisyonu'nu resmen tanımasından sonra Koalisyon, Türkiye temsilcisini belirledi.
  Suriye Ulusal Koalisyonu, Mısır'ın başkenti Kahire'de açtığı ofisten sonra İstanbul'da da ofis açmak için hazırlıklara başladı. 
  Katar'dan yayın yapan el-Cezire televizyonuna konuşan Koalisyon üyesi Halit Hoca, Suriye Petrol ve Madeni zenginlikler Bakanı Eski Yardımcısı Abdo Hüsameddin'in Türkiye temsilcisi olarak seçildiğini söyledi. 
  Koalisyon'un İstanbul ofisinin bir aydan daha kısa bir zaman zarfında açılacağını belirten Hoca, ofis içerisinde Koalisyon'a bağlı olan yardım, halkla ilişkiler ve medya gibi birimlerin de çalışmalar yürüteceğini ifade etti.
  Hoca, açıklamasının devamında, şunları söyledi: Türkiye'nin açılacak ofisi elçilik olarak kabul edeceğini sanmıyorum; çünkü Birleşmiş Milletler Suriye rejimini tanıdığı sürece uluslararası hukuk buna müsaade etmiyor. Hiçbir devlet, açılacak ofisleri elçilik olarak göremez, var olan elçiliklerle de ilişkisini kesemez."
  Açılacak ofisin pasaport ya da herhangi resmi bir belge çıkartamayacağını belirten Hoca, "Ofisler, uluslararası yetkilere sahip olmayacak" dedi.
  23 Kasım 2012'de Ulusal Koalisyon Başkanı Muaz el-Hatib ve beraberindeki heyeti kabul eden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin Koalisyon için ofis açmaya hazır olduğu sözünü vermişti.
  Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Selçuk Ünal da el-Cezire TV'ye yaptığı açıklamasında Türkiye'nin lojistik önemine binaen Koalisyon'a ofis açmak için somut adımlar atmaya başladıklarını, ofisten çıkacak her türlü siyasi kararı destekleyeceklerini söyledi.
  Abdo Hüsameddin Kimdir?
  1954 doğumlu olan Hüsameddin, 8 Mart 2012'de Suriye hükümetinden ve  görevlerinden istifa ederek muhaliflere katıldığını ilan etmişti. 
  Baas Üniversitesi Kimya ve Petrol Mühendisliği Fakültesi Petrol Mühendisliği'nden mezun olan Hüsameddin, 2007'de Petrol ve Madeni Zenginlikler bakanının müsteşarı, 2009'da ise Petrol ve Madeni Zenginlikler Bakan Yardımcısı görevine getirilmişti.