Halep’teki 4 bölgede daha kontrol sağlandı

img
Halep’teki 4 bölgede daha kontrol sağlandı YDH

YDH- Suriye güvenlik güçlerinin Halep’in dört bölgesinde daha kontrolü sağladığı ve kentteki ekmek sorununun ortadan kalktığı bildirildi.




 

YDH-Suriye güvenlik güçlerinin Halep’in dört bölgesinde daha kontrolü sağladığı ve kentteki ekmek sorununun ortadan kalktığı bildirildi.

Fars haber ajansının bildirdiğine göre Suriye güvenlik güçleri Halep’in Tarik el-Bab, el-Amiriye, el-Lirmun ve Beni Zeyd bölgelerinde kontrolü sağladı.

Kefer Hamra yolu ile er-Ramise’yi güvenli bölge ilan eden Suriye güvenlik güçlerinin Bustan el-Başa ve el-Halek semtlerini de birkaç saat içerisinde güvenli bölge ilan edeceği açıklandı.

Silahlı grupların kente yakıt ikmalini engellemesi sebebiyle kentte son 5 gündür yaşanan ekmek sorununun da Suriye güvenlik güçlerinin halka ücretsiz ekmek dağıtması ve fırıncıların yeniden iş başı yapması sebebiyle büyük ölçüde giderildiği bildirildi.

Öte yandan Suriye güvenlik güçlerinin başkent Şam’ın Şeb’a bölgesinde silahlı gruplara ait bir tüneli imha ettiği ve çok sayıda militanı etkisiz hale getirdiği açıklandı.