Son Dakika
İnşa

Olmert koalisyonunda çatlak

08 Aralık 2006 01:00 Bu sayfayı yazdır

SAAF-Başbakan Ehud Olmert hükümetinin en önemli koalisyon ortağı İşçi Partisi’ne mensup iki

Olmert koalisyonunda çatlak
Olmert koalisyonunda çatlak YDH
Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

SAAF-Başbakan Ehud Olmert hükümetinin en önemli koalisyon ortağı İşçi Partisi’ne mensup iki parlamenter, Lübnan savaşı için ayrılan ek bütçeye onay vermiyor.

 

Fransız Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre İsrail İşçi Partisine mensup iki parlamenterin Lübnan savaşının yarattığı maddi kayıpları karşılamak üzere hazırlanan ek bütçeye onay vermemesi, bir koalisyon hükümeti olan Olmert kabinesindeki ihtilafları derinleştirdi.

 

Başbakan Ehud Olmert’in Lübnan savaşının yarattığı maddi kayıpları gidermek için hazırladığı ek bütçeye asla onay vermeyeceklerini söyleyen İşçi Partili milletvekilleri, savaş giderleri için ayrılan bütçenin kamu hizmetlerini olumsuz etkileyeceğini ifade etti.

 

Olmert hükümetinin, savaş giderlerinin karşılanması için hazırladığı 5 milyar 700 milyon dolarlık bütçesine parlamento mali komisyonunda yer alan iki İşçi Partili milletvekili aleyhte oy verdi.

 

İlgili Haberler