Ahmed Cibril: Yermuk’te tarafsızız

img
Ahmed Cibril: Yermuk’te tarafsızız YDH

YDH- Filistin’in Kurtuluşu için Halk Cephesi-Genel Komutanlık Lideri Ahmed Cibril, silahlı grupların Yermuk Filistin mülteci kampına yönelik saldırıları karşısında tarafsız kaldıklarını açıkladı.




 

YDH- Filistin’in Kurtuluşu için Halk Cephesi-Genel Komutanlık Lideri Ahmed Cibril, silahlı grupların Yermuk Filistin mülteci kampına yönelik saldırıları karşısında tarafsız kaldıklarını açıkladı.

Filistin’in Kurtuluşu için Halk Cephesi-Genel Komutanlık lideri Ahmet Cibril, Özgür Suriye Ordusu ve Nusra Cephesi'nin Yermuk kampının bazı bölgelerinde kontrolü ele geçirmesinden sonra Lübnan'a gittiği iddialarını yalanladı.

Cibril, Cephesi'nin resmi web sayfasında yayımlanan açıklamasında, Suriye'de yaşanan soruna müdahil olmama kararı aldıkları için Yermuk kampından ayrıldıklarını belirtirken, kamptaki çatışmaların Özgür Suriye Ordusu güçleriyle kamptaki halk komiteleri arasında yaşandığını söyledi.

Cibril, "Biz, kampta tarafsız kaldık. Kamp ahalisi, kampı korumak için halk komiteleri oluşturarak Nusra Cephesi ve ÖSO'ya karşı koydu. Biz, Suriye'de yaşanan krizde tarafsız kaldık ve kalmaya da devam ettik. Düşmanımızın bizi misafir eden Suriye olmadığını, topraklarımızı işgal edenin düşmanımız olduğunun farkındaydık" diye konuştu.

Cibril, açıklamasına şu ifadelerle devam etti: "Yermuk kampı, stratejik konuma sahip. Özellikle de Tadamun ve Haceru’l Esved arasındaki bölge... Bundan ötürü Özgür Suriye Ordusu, bu kampı ele geçirmek istedi. 400 kadar silahlı, kampa girerek halka ve Genel Komutanlık'ın ofislerine saldırdı. Saldırıda en az 10 kişi ölürken 100 kişi de yaralandı."

Yermuk kampından kaçtığı yönündeki iddialar hakkında ise Cibril "Ben zaten kampta değildim. Şam'da Filistinli hareketlerle toplantıdaydık. Genel Komutanlık mensupları da akan kanın durdurulması için "ateş etmeme" talimatına bağlı kalarak kamptan çekildiler. Suriye Ordusu da kampı savunmadı. Tek bir kurşun dahi sıkmadı" dedi.

Yermuk kampındaki kaynakların bildirdiğine göre kamp sakinleri, Genel Komutanlık ve Suriye Ordusu'nun sık sık yaptığı anonsların ardından kampı büyük ölçüde boşattı.



Makaleler

Güncel