Hamas: Suriye’deki olaylarda tarafsızız

img
Hamas: Suriye’deki olaylarda tarafsızız YDH

YDH- Hamas Sözcüsü Salah Berdavil, Suriye’de yaşanan olaylara hiç bir şekilde karışmadıklarını açıkladı.




 

YDH-Hamas Sözcüsü Salah Berdavil, Suriye’de yaşanan olaylara hiç bir şekilde karışmadıklarını açıkladı.

El Alem televizyonuna demeç veren Hamas Sözcüsü Salah Berdavil, Şam’daki Yermuk Filistin mülteci kampında yaşanan olaylarla ilgili değerlendirmelerde bulundu ve Hamas’ın Suriye’de yaşanan olaylara karışmadığını söyledi.

Hamas Sözcüsü Salah el-Berdavil, “Hamas’ın siyasi programında işgal altındaki Filistin toprakları dışında herhangi bir yerde mücadele programı bulunmamaktadır. Hamas direnişi, Akdeniz’den Ürdün nehrine kadar olan bölgeyle sınırlıdır” dedi.

Hamas’ın bir diğer ilkesinin de hiçbir ülkenin iç işlerine siyasi ve askeri anlamda karışmamak olduğunu belirten Berdavil, “Hamas, Suriye’de en iyi şartlarda bulunmaktadır. Hamas’ın merkezi Suriye’dedir. Hamas, Suriye’de hiçbir zaman milis gücü oluşturma peşinde olmamıştır ve bu ülkede hiçbir askeri faaliyet içinde de değildir” dedi.

Hamas’ın Suriye’de yaşanan olaylarla hiçbir ilgisinin bulunmadığını vurgulayan Salah Berdavil, “Yermuk kampının ateş altına alınması, izah edilebilir bir şey değildir. Filistinli gruplar Suriye’deki çatışmalara karışmamalıdır. Biz Filistinlilerin olumsuz bir şekilde etkilenmemesi için bu krizde hiçbir tarafı desteklemek istemiyoruz. Irak, Ürdün, Lübnan ve Kuveyt’teki Filistinliler, geçtiğimiz dönemlerde yanlış politikalarının bedelini ağır ödediler. Bu durumun tekrar etmesi kabul edilemez” diye konuştu.



Makaleler

Güncel