Suriye’deki isyancılara üçüncü parti Stinger sevkiyatı

img
Suriye’deki isyancılara üçüncü parti Stinger sevkiyatı YDH

YDH- Katar’ın, Türkiye üzerinden Suriye’deki silahlı gruplara savaş uçaklarına karşı etkili olan Amerikan yapımı Stinger füzeleri gönderdiği bildirildi.




 

YDH-Katar’ın, Türkiye üzerinden Suriye’deki silahlı gruplara savaş uçaklarına karşı etkili olan Amerikan yapımı Stinger füzeleri gönderdiği bildirildi.

Fars haber ajansı, Şam muhabirine dayandırdığı haberinde Katar’ın geçtiğimiz hafta Suriye’deki silahlı gruplara üçüncü kez omuzdan atılan Stinger füzeleri teslim ettiğini bildirdi.

37 adet Stinger füzesinin Türkiye topraklarından Suriye’deki silahlı gruplara iletildiği belirtilirken Katar’ın daha önce gönderdiği Stinger füzelerinin sayısının da 90 civarında olduğu öne sürüldü.

Amerika, daha önce de Sovyetler Birliği’ne karşı savaşan Afganistan’daki silahlı gruplara Stinger füzeleri vermişti.

Lübnan’da yayımlanan el-Ahbar gazetesine demeç veren bir Amerikalı diplomat, Amerikan Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’un sözünü ettiği ancak ayrıntıları açıklanmayan Türk-Amerikan askeri istihbarat senaryoları çerçevesinde Stinger füzeleri aracılığıyla Suriye’de bir uçuşa yasak bölge oluşturulmuş olacağını öne sürdü.

  Amerikalı diplomat, planın Halep ilinin kuzeyinden İdlib’in doğusuna ve Haseke ilinin Kürt bölgeleriyle Kamışlı’nın batısına kadar olan bölgenin silahlı grupların kontrolüne geçmesini öngördüğünü ifade etti.



Makaleler

Güncel