Hama’da operasyon

img
Hama’da operasyon YDH

YDH- Suriye Ordusu, 16 Aralık'ta Hama'yı ele geçirmek için saldırıya geçeceğini açıklayan Özgür Suriye Ordusu'na karşı operasyonlara başladı.




 

YDH-Suriye Ordusu, 16 Aralık'ta Hama'yı ele geçirmek için saldırıya geçeceğini açıklayan Özgür Suriye Ordusu'na karşı operasyonlara başladı.

Suriye Ordusu'ndan dün akşam saatlerinde yapılan açıklamada, çok sayıda ÖSO askerinin öldürüldüğü belirtildi. Sana haber ajansının haberine göre açıklamada "Kiralık teröristler, Hama'daki banliyölere saldırdı, sivil katliamlar gerçekleştirdi, halkı korkuttu, evlerini terk etmeye zorladı. Güvenlik güçlerimiz, şimdi bu canilere karşı koymakta, onların kirli hedeflerini gerçekleştirmesine engel olmaktadır" denildi.

Özgür Suriye Ordusu, Hama'yı ele geçirmek için başlattığı saldırıda, Hama şehir merkezinin kuzeyine düşen Mecdel, Halfaya, Hayalin, Kefr Nebuda, Kefr Zeta, Hasraya, Latamna, Morek, Canan Köyü, Zangaba Köyü, Tiybet el-İmam ve Halfaya'yı ele geçirdiğini açıklamıştı.

Özgür Suriye Ordusu'nun Hama saldırısına karşı Suriye Ordusu kara ve hava saldırılarıyla karşılık verdi.

Muhalefetin ekmek fırını olduğunu iddia ettiği Halfaya'daki bir binaya düzenlenen saldırıda, çok sayıda ÖSO militanı öldürüldü.

İnsan Hakları Örgütü Mirsad, Halfaya'daki binayı hedef alan saldırıda 43 kişinin öldüğünü açıkladı.

Suriyeli güvenlik yetkilileri silahlı grupların aralık ayı başlarında saldırdıkları Şam havaalanı ve Daraya bölgesinde ağır kayıplar verdikten sonra buralarda tutunamayacağını anladığı için Hama'ya saldıracağı öngörüsünde bulunmuştu.