İbrahimi: Siyasi çözüm başarısız olursa Suriye cehenneme döner

img
İbrahimi: Siyasi çözüm başarısız olursa Suriye cehenneme döner YDH

YDH- Ahdar İbhrahimi,siyasi çözüm girişiminin başarısız olması halinde Suriye'nin cehenneme döneceği uyarısında bulundu.




 

YDH- Ahdar İbhrahimi,siyasi çözüm girişiminin başarısız olması halinde Suriye'nin cehenneme döneceği uyarısında bulundu.

Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi Ahdar İbhrahimi, bugün Moskova'da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov tarafından kabul edildi.
  İbrahimi'nin Kahire ve Şam'da gerçekleştirdiği temasların ele alındığı görüşme sonrasında düzenlenen basın açıklamasında Lavrov, Ulusal Koalisyon'ın Suriye hükümetiyle diyaloga karşı çıkmasının, Suriye'yi çıkmaz sokağa sürüklediğini söyledi. İbrahimi ise siyasi çözümün Suriye'deki alternatifinin cehennem olduğunu ifade etti.
  Suriye'deki önceliklerinin şiddetin sona erdirilmesi ve siyasi çözüm girişiminin başlatılması olduğunu belirten Lavrov "Cumhurbaşkanı Esed, istifasını  sunmayacaktır. Muhalefetin Esed'in istifasını ön şart olarak istemesi, Suriye'deki krizi daha da derinleştirecektir.  Kriz derinleşiyor fakat hala siyasi çözüm için fırsat var. Rusya, Suriye'deki krizin çözümü için Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed'in gidişinin ön şart olarak sunulmasını kabul etmemektedir" dedi.
  İbrahimi ise "Suriye'de ya siyasi çözüm başarılı olacak ya da Suriye cehenneme dönecek. Hepimiz, siyasi çözümün başarılı olması için çalışmalıyız" diye konuştu.
  İbrahimi, Şam'dan ayrılmadan önce yaptığı açıklamasında, tam yetkilere sahip geçiş hükümetinin kurularak ülkede genel  ve başkanlık seçimlerinin yapılması, anayasanın yeniden düzenlenmesi çağrısında bulunmuştu.
  Suriyeli muhalif örgütlerden Ulusal Koordinasyon Kurulu, İbrahimi'nin girişimini Suriye için son fırsat olarak gördüğünü ilan ederken Ulusal Koalisyon ise Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed'in sembolik dahi olsa yönetimde kalacağı her türlü girişimi reddedeceğini açıklamıştı.



Makaleler

Güncel