Suriye hükümetinden siyasi çözüm çağrısı

img
Suriye hükümetinden siyasi çözüm çağrısı YDH

YDH- Suriye Başbakanı el-Halaki, Suriye'deki krizin diyalog yoluyla çözüme kavuşturulması için her türlü girişime olumlu karşılık vermeye hazır olduklarını söyledi.




 

YDH- Suriye Başbakanı Vail el-Halaki, Suriye'deki krizin diyalog yoluyla çözüme kavuşturulması için her türlü bölgesel ve uluslararası girişime olumlu karşılık vermeye hazır olduklarını söyledi.
  Suriye Başbakanı Velid el-Halaki, Suriye Meclisi'nde yaptığı konuşmasında "Biz, ülkedeki krizin siyasi yolla çözümü için her türlü bölgesel ve uluslararası girişime olumlu karşılık vermeye hazırız" dedi.
  Konuşmasının devamında ülke ekonomisinin geldiği noktaya değinen el-Halaki, "Suriye'ye uygulanan ambargo, ithalat ve ihracatımızı olumsuz yönde etkilerken teröristlerin üretim ve hizmet merkezlerine yönelik saldırıları ise ülke ekonomisine ve vatandaşların günlük yaşantısına olumsuz etkisi oldu. 
  Eğitim kurumlarının hedef alınmasından ötürü 2326 öğrenci, eğitimden mahrum kaldı. Suriye'deki petrol sektörü ise büyük yaptırımlar ve terör saldırılarına maruz kaldı. Mazot ve gaz temin edilemediği için üretim ve ithalat sanayi, olumsuz etkilendi" diye konuştu.
  Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi Ahdar İbrahimi'nin Suriye'deki kriz için sunduğu siyasi çözüme Suriye hükümeti destek verirken Suriye Ulusal Koalisyonu, Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed'in istifasını ön şart olarak sunduğu için reddetmişti.