Lübnan’dan Batı önerisini kabul etmedi

img
Lübnan’dan Batı önerisini kabul etmedi YDH

SAAF-Bazı Avrupa ülkelerinin BM barış gücü ile Lübnan ordusu arasında ortak bir operasyon




SAAF-Bazı Avrupa ülkelerinin BM barış gücü ile Lübnan ordusu arasında ortak bir operasyon masası kurulması yönündeki önerisi Lübnan tarafından reddedildi.

 

Mehrnews Haber Ajansı’nın Lübnan muhabirine dayandırarak bildirdiğine göre Lübnan hükümeti bazı Avrupa ülkelerinin BM Barış gücü ile Lübnan ordusu arasında Litani nehri’nin güneyinde silahlı kişilere yönelik eylemler konusunda ortak bir operasyon masası kurulması önerisini kabul etmedi.

 

Lübnan hükümeti, yapılan bu öneriye Refik Hariri cinayetini araştırmakla görevlendirilen uluslar arası komisyonla Lübnan hükümeti arasında yapılan anlaşma sonrasında yaşanan tecrübeleri hatırlatarak kabul etmediğini açıkladı.

 

Lübnanlı kaynaklar, o dönemde yapılan anlaşmayla ilgili olarak, “Refik Hariri cinayetini araştırmakla görevli olan uluslar arası komisyonun, Lübnan yargısına yardımcı olmasını öngörüyordu; fakat daha sonra mesele öyle bir noktaya vardı ki Lübnan yargısı, uluslar arası komisyonun egemenliği altında kaldı” dediler.

 

Lübnan Ordusu Komutanı General Mişel Süleyman, Lübnan’ın Fransız Büyükelçisine güney Lübnan meselesinin böylesi bir tecrübeye tahammülünün olmadığını belirterek 1701 sayılı kararın güneydeki komutayı Lübnan ordusuna verdiğini söyledi.