Gazze'ye gönderilen yardımlar Mısır engeline takıldı

img
Gazze'ye gönderilen yardımlar Mısır engeline takıldı YDH

YDH- İsrail'in Gazze'ye düzenlediği 8 günlük saldırı sonrasında varılan ateşkesle sona ermesi beklenen ambargo, yine Mısır engeline takıldı.




 

YDH- İsrail'in Gazze'ye düzenlediği 8 günlük saldırı sonrasında varılan ateşkesle sona ermesi beklenen ambargo, yine Mısır engeline takıldı.   Kahire'de yayımlanan el-Mısrıyun gazetesinin haberine göre Malezya ve Katar'ın Gazze'nin yeniden imarı için gönderdiği inşaat malzemeleri bir kez daha Mısır yönetiminin engeline takıldı. Mısır, Gazze'ye girmek için sınır kapısında bekleyen 15 kamyonun girişini, gümrük vergisinin ödenmemesinden ötürü perşembe günü durdurdu.    Filistin el-Yovm televizyonuna konuşan Rafah sınır kapısındaki Mısırlı yetkili, Rafah sınır kapısını kullanan her kamyondan gümrük vergisi alındığını, Katar'ın vergiyi ödememesinden ötürü geçişlerin durdurulduğunu söyledi.
  Mısır, 30 Aralık Pazar günü, Hamas'ın Gazze'de kontrolü ele geçirdiği 2007 yılından sonra ilk defa Gazze'ye inşaat malzemelerinin girmesine izin vermişti. Bu kapsamda 20 civarında kamyon Gazze'ye giriş yapmıştı.
  İsrail'in Gazze'ye düzenlediği son saldırıların akabinde varılan ateşkes uyarınca, Gazze'ye uygulanan ambargonun kaldırılması ve Rafah sınır kapısının olağan bir şekilde açılması gerekiyor.



Makaleler

Güncel