Selefilerden İhvan’a bölücülük suçlaması

img
Selefilerden İhvan’a bölücülük suçlaması YDH

YDH- Mısır’daki Selefi Nur Partisi, Müslüman Kardeşler Cemaati'ni partideki bölünmenin arkasında olmakla suçladı.




 

YDH- Mısır’daki Selefi Nur Partisi, Müslüman Kardeşler Cemaati'ni partideki bölünmenin arkasında olmakla suçladı.  

Mısır'da yayımlanan el-Mısrıyun gazetesi, el-Nur Partisi'nin, Parti Genel Başkanı olan Imad Andulgafur ve partinin önde gelen liderlerinden Şeyh Hazim Ebu Salah'ın yanı sıra çok sayıda parti mensubunun istifasından Müslüman Kardeşler'i sorumlu tuttuğunu yazdı.

Nur Partisi kaynakları, Ebu Salah’ın hayatının hiçbir döneminde selefi yöntemi benimsemediğini, geçmişinin tamamen Müslüman Kardeşler Cemaati'yle bağlantılı olduğunu, hatta 2005 yılındaki parlamento seçimlerinde Dokki'deki Müslüman Kardeşler Cemaati listesinden seçimlere katıldığını öne sürdü.

Nur Partisi kaynakları İskenderiye şehrindeki Selefi liderler arasında yer aldığı bilinmesine rağmen Abdulgafur'u ise Türkiye hayranı olmakla ve selefi yönteme aykırı söylem ve eylemlerde bulunmakla, parti içerisindeki genel kanaatin aksine sadece kendi görüşlerini uygulamak için çalışmakla suçladı.

Öte yandan Nur Partisi, yeni liderini seçmek için çarşamba günü yüksek kurulu olağanüstü toplama kararı aldığını duyurdu.

Nur Partisi Yüksek Kurul üyesi Talat Merzuk, bugün yaptığı yazılı basın açıklamasında, çarşamba günü yapılacak gizli oylamayla 50 kişilik yeni Yüksek Kurul'un ve daha sonra da genel başkan, genel sekreter ve yardımcılarının seçileceğini belirtti.

Selefi Davet Cemaati'nin siyasi kanadını oluşturan Nur Partisi'nin Genel Başkanı Imad Abdulgafur dahil çok sayıdaki lideri, bir hafta önce partiden ayrılarak el-Vatan adlı yeni bir parti kurmuştu.

Abdulgafur liderliğindeki el-Vatan Partisi, Nur Partisi'nin eski liderlerinden Hazim Salah Ebu İsmail'in önümüzdeki günlerde ilan edeceği yeni partinin yanı sıra el-Esale Partisi, Cemaati İslami'nin siyasi kanadı İnşa ve Kalkınma Partisi'yle Mart ayında düzenlenmesi beklenen parlamento seçimlere ittifak kurarak girmeyi planlıyor.



Makaleler

Güncel