Independent: Zevahiri'nin kardeşi Suriye'de tutuklandı

img
Independent: Zevahiri'nin kardeşi Suriye'de tutuklandı YDH

YDH- İngiliz Independent gazetesi, el-Kaide lideri Muhammed Zevahiri'nin Dera'da tutuklandığı iddialarına yer verdi.




 

YDH- İngiliz Independent gazetesi, el-Kaide lideri Muhammed Zevahiri'nin Dera'da tutuklandığı iddialarına yer verdi.
  Bir süre önce Suriye kaynaklarının gündemleştirdiği iddialar, Independent gazetesinde yer aldı. Gazete, Zevahiri'nin muhalif aktivistlerle buluşmak için gittiği Dera'da Suriye güvenlik güçleri tarafından tutuklandığını duyurdu.
  Gazetenin iddiasına göre muhalif savaşçılar da söz konusu iddiayı doğruladı. Muhalif savaşçılar, Zevahiri'nin  insanı yardım amacıyla Suriye'ye girdiğini, Suriye'deki şiddet eylemlerine karışmadığını söylediler.
  Kahire'de yayımlanan el-Mısrıyun gazetesi ise Zevahiri'nin Suriye'de bulunduğu haberlerinin henüz doğrulanmadığını belirtirken, Zevahiri'nin daha önce yaptığı konuşmalardaki "Suriye'deki savaşa katılmayı düşünmüyorum" sözlerine yer verdi.
el-Ahram gazetesi ise iddialar üzerine Zevahiri'yle telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini duyurdu. Görüşmede Zevahiri, Suriye'de tutuklandığı iddialarını yalanlayarak "Devrimden sonra Mısır'ı terk etmedim" dedi.   Mısır el-Yovm gazetesine konuşan Cihad Hareketi liderlerinden Ahmet Aşuş da söz konusu iddiaları yalanladı. Aşuş "Zavahiri, Mısır'dan ayrılmadı. Kahire'deki evinde ikametine devam ediyor" dedi.
  Demokrasinin küfür olduğunu ve seçimlere katılmanın şer'en caiz olmadığı düşüncesine sahip olan  Muhammed Zevahiri, Mısır Eski Başkanı Enver Sedat'ın öldürülmesine karıştığı iddiasıyla 14 yıl hapisle cezalandırılmıştı. 



Makaleler

Güncel