Yermuk kampında yeniden ateşkes sağlandı

img
Yermuk kampında yeniden ateşkes sağlandı YDH

YDH- Yermuk kampındaki yerel kaynaklar, silahlı gruplarla Suriye Ordusu arasında yeniden ateşkesin sağlandığını duyurdu.




 

YDH- Yermuk kampındaki yerel kaynaklar, silahlı gruplarla Suriye Ordusu arasında yeniden ateşkesin sağlandığını duyurdu.

Filistinli örgütlerin ortak çağrısına rağmen Yermuk kampını terk etmeyen Özgür Suriye Ordusu ve Nusra Cephesi'yle Suriye Ordusu arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Filistin el-Yovm televizyonunun bildirdiğine göre Selasin caddesinde yaşanan şiddetli çatışmaların ardından taraflar arasında yeninden ittifaka varıldığını duyurdu.
  Televizyonun yerel kaynaklara dayandırdığı haberine göre elektrik ve iletişim hatlarının kesilmesine yol açan çatışmaların durmasından sonra Suriye Ordusu, kampa saldırmama ve Selasin caddesindeki barikatları kaldırma sözü verdi.
  Anlaşma kapsamında kampa uygulanan ambargonun pazar gününden itibaren kaldırılması, gıda ve temel tüketim malzemelerinin girmesine izin verilmesi kararlaştırıldı. 
  Anlaşmaya göre kamptaki silahlı grupların en geç pazartesi sabahına kadar kampı terk etmesi gerekirken pazartesi günü saat 10:00 itibariyle de mültecilerin kampa dönebilecekleri bildirildi.
  17 Aralık'ta da Filistinli örgütlerin devreye girmesiyle Yermuk Kampı'nda ittifak sağlanmıştı. Fakat Nusra Cephesi ve Özgür Suriye Ordusu'nun kamp dışına çıkmayı reddetmesinden ötürü anlaşma yürürlüğe girmemişti.